BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO'dan Ukrayna’da ayrılıkçıların 'sözde referandum' kararına kınama----

NATO'dan Ukrayna’da ayrılıkçıların 'sözde referandum' kararına kınama

NATO'dan Ukrayna’da ayrılıkçıların 'sözde referandum' kararına kınama
23 Eylül 2022 - 01:08 www.finansgundem.com

NATO, Ukrayna’da ayrılıkçıların düzenlemeyi planladığı sözde referandumu en güçlü şekilde kınadığını duyurdu.


NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna’da ayrılıkçıların Rusya Federasyonu'na katılmak için yapacaklarını duyurdukları "sözde referandumun" en güçlü şekilde kınandığı belirtilerek, tehdit veya güç kullanımından kaynaklanan hiçbir toprak kazanımının meşru kabul edilmeyeceğinin altı çizildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Müttefikler, Rusya'nın Kırım'ı gayrimeşru ilhakını asla tanımıyor ve tanımayacak. Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerindeki sahte referandumların hiçbir meşruiyeti yoktur ve BM Şartı'nın açık bir ihlali olacaktır. NATO müttefikleri, onların yasa dışı ve gayrimeşru ilhaklarını tanımayacaklardır."

Açıklamada kısmi askeri seferberlik de dahil olmak üzere Rusya'nın bu kararlarının savaşı daha da tırmandırdığı belirtilirken, "Rusya'nın sorumsuz nükleer söylemini reddetmeye devam ediyoruz." denildi.

NATO'nun Ukrayna'nın bağımsızlığına, egemenliğine, toprak bütünlüğüne, meşru müdafaa hakkına olan siyasi ve pratikte desteğinin yinelendiği açıklamada, "NATO savunma amaçlı bir ittifaktır ve tüm Avrupa-Atlantik bölgesinde barış, güvenlik ve istikrar için çaba göstermeye devam edecektir. Müttefik topraklarının her karışını savunmak ve korumak için birleşmiş durumdayız." ifadeleri kullanıldı.

Donbas’taki Donetsk ve Luhansk yönetiminin sözde halk konseyleri, her iki bölgenin Rusya Federasyonu’na katılması için 23 Eylül’den 27 Eylül’e kadar halk oylaması yapılacağını duyurmuştu.

Ukrayna'da Rus ordusunun kontrolü altındaki Herson bölgesindeki sözde yönetim de 23-27 Eylül'de bölgenin Rusya'ya katılması için referandum yapılacağını açıklamıştı. Zaporijya bölgesinin de o tarihlerde referanduma gideceği paylaşılmıştı.

NATO: Putin nükleer savaşı kazanamaz

ABD ve NATO: Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı referandumu kabul etmeyeceğiz

İsveç'ten Stenström: Türkiye ile NATO görüşmeleri devam edecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)