BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO'dan Türkiye açıklaması----

NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO'dan Türkiye açıklaması
04 Haziran 2021 - 19:42 www.finansgundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Güney mahallemizi istikrarlı hale getirmek için NATO üyesi Türkiye'yle yakından çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin önemli bir ortak olduğunu vurgulayarak, IŞİD ile mücadeleden sonra da İttifak'ın güney sınırında istikrarın sağlanması için birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Stoltenberg, NATO, Alman Dış İlişkiler Konseyi ve Bookings Institution ortaklığıyla düzenlenen panele video konferans yöntemiyle katıldı.

NATO’nun 2030 vizyonunu açıklayan Stoltenberg, bir soru üzerine Türkiye’nin Kuzey Atlantik İttifakı için önemine değindi.

Stoltenberg, şunları söyledi:

"Turkiye’nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu hatırlamamız önemli. Haritaya şöyle bir baktığımızda topraklarının önemini, büyüklüğünü ve aynı zamanda Irak ve Suriye’ye sınırı olan tek NATO ortağı olduğunu fark edebiliriz. Türkiye’nin altyapısı ve havaalanları IŞİD ile mücadelede fazlasıyla önemliydi."

Türkiye'nin IŞİD'e karşı küresel koalisyonda önemli bir rol oynadığının altını çizen Stoltenberg, "'Güney mahallemizi' istikrarlılaştırmak için NATO üyesi Türkiye ile yakından çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Stoltenberg, Türkiye'nin aynı zamanda göçmen ve sığınmacı krizi için de kritik konumda bulunduğunu anımsattı.

NATO içerisindeki farklılıklar ve anlaşmazlıkları aşmak için İttifak’ın önemli bir platform olduğunu vurgulayan Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’de çatışmayı önlemek için kurulan mekanizmanın bunun en önemli örneği olduğunu belirtti.

Stoltenberg, "Bu çok büyük bir şey çünkü bu tür tansiyonlar gerçekten tehlikeli durumlara ve zararlara yol açabiliyor" dedi ve son aylarda Doğu Akdeniz'de tansiyonun azalmasından memnuniyet duyduğunu kaydetti.

NATO'dan, Putin-Biden görüşmesine ilişkin yorum

 

NATO'nun 20 milyar dolarlık planı Fransa'ya takıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa05 Haziran 2021 10:20

    Ne Amerika,ne Nato Türkiye içiin güvenilmez ikili.Amerika akılsız Yunan'ı,İngilizler'in yaptığı gibi üstümüze salmak istiyor.Sürekli silahlandırıp bizi tehdide çalışıyor.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ04 Haziran 2021 21:02

    Nato ya asla ve asla güvenmem.çünkü yıllarca çekiç güç adı altında bizi k.ırak sokmadılar ne havadan ne de karadan binlerce askerimizi abd nin emri ile nato da kullandırılarak şehit etmişlerdir.