BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO'dan Moskova ve Minsk'e uyarı----

NATO'dan Moskova ve Minsk'e uyarı

NATO'dan Moskova ve Minsk'e uyarı
06 Haziran 2021 - 13:47 www.finansgundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belarus ve Rusya'yı, İttifak'ın üyelerini tehdit etmemeleri konusunda uyardı

Kuzey Atlantik İttifakı ile Belarus'un arası, Minsk yönetiminin bir sivil yolcu uçağını inişe zorlayıp, içindeki muhalif gazeteciyi tutuklamasının ardından daha da kötüleşti.

Stoltenberg, Welt am Sonntag gazetesine verdiği mülakatta, "Acil bir durumda, Minsk ve Moskova'dan gelen her türlü tehdide karşı elbette her bir müttefiki korumaya ve savunmaya hazırız" dedi. "İhtiyatlıyız ve Belarus'ta olup bitenleri çok yakından takip ediyoruz." ifadesini kullanan Stoltenberg, Belarus'un gün geçtikte Rusya'ya daha fazla bağımlı hale geldiğini söyledi.

NATO'nun son aylarda Moskova ile Minsk arasındaki yakın işbirliğinden ciddi şekilde endişe duyduğunu belirten Stoltenberg, "Rusya'nın geçmişte Ukrayna, Gürcistan ve Moldova gibi devletlerin toprak bütünlüğünü büyük ölçüde ihlal ettiğini müdahade etmek durumunda kaldık." sözleriyle Belarus'un da benzer bir sürece ya da duruma maruz kalabileceği imasında bulundu.

Daha fazla spekülasyon yapmak istemediğini dile getiren Stoltenberg, "NATO bir savunma ittifakıdır" dedi. NATO üyesi Litvanya, Letonya ve Polonya, Belarus ile sınır komşusu. 
İki hafta önce Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, iki AB başkenti olan Atina ile Vilnius arasında sefer yapan Ryanair'e ait ticari uçağı zorla Minsk'e indirme emri verdi. Uçakta bulunan muhalif gazeteci Roman Protasevich ve kız arkadaşı Sofia Sapega gözaltına alınarak tutuklandı.

Avrupa Birliği, Belarus'a yaptırımlarla karşılık verirken, Rusya Devlet Başkaın Vladimir Putin, Belarus lideri Aleksander Lukaşenko'yu ağırladı ve Moskova'nın Minsk'e 500 milyon dolar kredi desteği vereceğini söyledi. Putin ayrıca Batı ile olan çatışmasında Lukaşenko'ya sağladığı desteğin devam edeceğinin de altını çizdi.

NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO'dan, Putin-Biden görüşmesine ilişkin yorum

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)