BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO'dan '15 Temmuz' açıklaması----

NATO'dan '15 Temmuz' açıklaması

NATO'dan '15 Temmuz' açıklaması
31 Mart 2017 - 21:14 www.finansgundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısında açıklama yaptı. Stoltenberg açıklamasında 15 Temmuz darbe girişimine ve dünyanın maruz kaldığı terör olaylarına da değindi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin kendini savunma ve darbe girişiminin arkasında olanları yargılama hakkı olduğunu, ancak bunun hukukun üstünlüğü ilkesine uygun bir şekilde yapılması gerektiğini belirterek, bu çerçevede Ankara ile Avrupa Konseyi arasındaki irtibatı memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

NATO ülkelerinin dışişleri bakanları Brüksel'deki NATO Karargahında bir araya geldi. Stoltenberg, Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Toplantıda, 25 Mayıs'ta yeni NATO Karargahında yapılacak olan Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi gündemine ilişkin ciddi bir ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Mayıs ayındaki zirvenin iki ana başlığa odaklanacağını kaydeden Stoltenberg, "Öncelikle, adil yük paylaşımı yoluyla transatlantik bağı nasıl güçlendirebileceğimizi ele alacağız. Hepimiz, 2014'te savunma yatırımları konusunda kararlaştırdığımız şeyleri uygulamak zorunda olduğumuz konusunda hemfikiriz." dedi.

Geçen yıl Avrupalı müttefikler ve Kanada'nın savunma harcamalarında 10 milyar dolarlık artış sağladığını vurgulayan Stoltenberg, "Ancak bu ivmeyi sürdürmeliyiz. İncelemekte olduğumuz seçeneklerden biri, yaptığımız taahhütleri yerine getirmek için ulusal planların hazırlanması." diye konuştu.

"HEPİMİZE KARŞI YAPILAN BİR SALDIRIYDI"

Toplantıda, NATO'nun terörle mücadeledeki rolünü de ele alacaklarını anlatan Stoltenberg, "Geçen hafta Londra'da düzenlenen saldırıda, 11 farklı ülkeden insanlar öldü veya yaralandı. Bu, müttefiklerin son aylarda yaşadığı birçok saldırıdan biriydi. Yine hepimize karşı yapılan bir saldırıydı ve çabalarımızı hızlandırmamız gerektiğini hatırlattı." değerlendirmesinde bulundu.

NATO'nun kendi etrafındaki bölgenin istikrara kavuşturulmasına yardımcı olduğunu ifade eden Stoltenberg, Afganistan, Balkanlar, Ege Denizi'nde ortakların desteklendiğini belirtti.

Terörle mücadelede en iyi yöntemlerden birinin, yerel güçleri eğitmek, kendi yeteneklerini kurmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Stoltenberg, ittifakın bu kapsamda Irak güçlerine patlayıcı imha eğitimi verdiğini hatırlattı.

Mayıs ayındaki zirve öncesi NATO'nun terörle mücadele potansiyeli konusunda bir dizi fikri değerlendireceklerini belirten Stoltenberg, "Batı Balkanlar'daki durumu da ele aldık ve Avrupa güvenliğinde kilit öneme sahip bu bölgede mevcudiyetimizi, oraya odaklanmamızı ve girişimlerimizi sürdürmemiz gerektiğinde mutabıkız." diye konuştu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)