BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"NATO ve Pentagon darbe girişimini biliyordu"----

"NATO ve Pentagon darbe girişimini biliyordu"

NATO ve Pentagon darbe girişimini biliyordu
10 Temmuz 2017 - 09:36 www.finansgundem.com

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. O gece yüzlerce şehit verildi. Utah Üniversitesi Siyasal Bilgiler Bölümü'nden Prof. Dr. Hakan Yavuz'dan çarpıcı iddialar geldi.

FETÖ hakkında yurtiçinde ve yurtdışında birçok çalışma yapıldı. Bunlar arasında, Utah Üniversitesi Siyasal Bilgiler Bölümü'nden Prof. Dr. Hakan Yavuz'un çalışmaları da dikkat çekti. Türkiye'deki islami oluşumları yakından takip eden Hakan Yavuz bir dönem Fethullah Gülen ve çevresiyle de ilgilenmiş. 2000'li yılların ortalarından itibaren örgüt ile arasına mesafe koyan Hakan Yavuz'un, 15 Temmuz darbesi ve Fethullah Gülen'i anlatan son kitabı ABD'de İngilizce olarak yayınlandı.
Yurtdışındaki çalışmaları nedeniyle FETÖ'nün hedefi haline gelen Prof. Yavuz hain darbe girişimiyle ilgile şu ifadeleri kullandı.

Bu darbeyi FETÖ gerçekleştirdi. Bu konuda hiçbir tartışma yok. Peki dış destek var mı? Evet 15 Temmuz'un çok ciddi bir dış ayağı var. Darbenin dış ayağı üzerine düşünmek gerekiyor.

Darbeden ABD'nin haberi vardı. NATO yetkililerinin de bilgisi vardı. Zaten NATO'dan yapılan "muhataplarımız tutuklandı" açıklaması bunun bir itirafı. Ama sadece bunu ABD ile açıklamak zor. Birleşik Arap Emirlikleri ve Almanya faktörlerini de unutmamak gerekir. Ama burada komploculuğa kaçarak her şeyi dış faktörlerle açıklamak Türkiye'deki siyasi analizcileri tembelliğe sürüklüyor. Onun için önceliği iç dinamiklere vermek gerekiyor.

(Sabah)

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • stratejist10 Temmuz 2017 18:40

    1 milyon’a yakın askere sahip bir ülke’de 20.000 bin kişi ile darbe yapacaksın ve polis işin içinde olmayacak. Bu tamamen buna yeltenen üst aklın deneme takdiği idi kim bu işin yanında kim değil diye. Görüldükü halk darbe istemiyor. Bundan sonra ki darbe planı çok uzun yıllar rafa kalktı. Şimdi ki hedef ayrımcılık bu ne kadar etkili olucak onu deniyorlar bunuda Türkiye’nin en yetersiz mualefet lideri Kemal ile yapıyorlar. Adamın söylemleri AKEPE hükümetini tehdit eder nokta da olsa idi bu yürüyüş olmazdı. Daha başlamadan Ankara’nın çıkışında biterdi. MHP ve CHP’de lider değişimi kaçınılmazdır ve muhakkak olmalı Atatürk’ün söylediği muhasır medeniyetler seviyesine çıka bilmek için bu iş yapmaz mualefet ile gitmez bu işler.

  • iğne ve çuvaldız meselesi10 Temmuz 2017 13:52

    Eee bunları devletin içine sokan, önlerini açan, kumpas davalarında bağırsaklar temizliyor diyen vb., pensilvanyaya gidip icazet edenlerin hiç mi suçu yok

  • sanbeg10 Temmuz 2017 12:15

    sayın prof. abd de yaşıyor. daha fazlasını söylemesine mani olabilir bulundugu konum.

  • Eyyyy rabiacılar10 Temmuz 2017 12:08

    Herkes biliyor darbe noktasına beraber yürüyenler ile gelindiğini...beraber yürüdük biz bu yollarda beraber ıslandık yagan yagmurda

  • Misafir10 Temmuz 2017 10:22

    Milleti aklına hakaret ettiğinizin farkında mısınız. Sokaktaki simitçi bile darbenin abd güdümünde yapıldığını biliyor.

  • munci10 Temmuz 2017 10:16

    biliyordu da ne? tam göbeğindeydi.