BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO tatbikatında Yunan oyunu!----

NATO tatbikatında Yunan oyunu!

NATO tatbikatında Yunan oyunu!
28 Şubat 2021 - 10:39 www.finansgundem.com

ABD, NATO çerçevesinde Orta ve Doğu Avrupa’da yapacağı ‘Defender Europe 21’ tatbikatıyla ilgili olarak ortaya atılan “Yunanistan var, Türkiye neden yok. Türkiye dışlanıyor mu?” iddialarına Bakan Akar'dan cevap geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuyla ilgili olarak Hürriyet yazarı, Fatih Çekirge'ye konuştu. Çekirge'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

TATBİKATTA TÜRKİYE YOK YALANINI KÖKÜNDEN TEMİZLEDİ
- Sohbetin bir başka sorusu da şuydu:

- ABD’nin Rusya’ya karşı Avrupa’yı koruma amacıyla geliştirdiği senaryo için yapılan tatbikatta Yunanistan var, Türkiye neden yok? Son dönemde gazetelerde, televizyonlardaki tartışma programlarında 1 numaralı gündem maddesi bu soruydu... Son olarak tatbikat için Yunanistan’ın Dedeağaç kıyılarına getirilen Amerikan savaş helikopterleri ve zırhlı araçlar ile 20 bin civarındaki personel tartışmaları daha da büyütmüş, “Yunanistan var, Türkiye neden yok. Türkiye dışlanıyor mu?” iddialarını arttırmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bu “yanlış tartışma”yı kökünden düzeltiyor:

“Nereden çıkıyor bu laflar. Bu ‘Defender Europe’ tatbikatı Avrupa’nın güvenliği için her yıl yapılır. Bir yıl kuzeyde, bir yıl da güneyde olur. Bu sene güneyde yapılıyor. Bu, ABD ile Yunanistan’ın yaptığı ortak bir tatbikat değildir. ABD’nin öncülüğünde yapılan, bu yıl 26 ülkenin katıldığı çokuluslu bir tatbikattır. Bir aşamasına NATO’nun da katılacağı bu tatbikata, NATO’nun Çok Yüksek Hazırlık Seviyesinde Görev Gücü’nün, kısaca VJTF’nin 2021 yılı komutasını üstlenen Türkiye de VJTF üzerinden katılacaktır. Yani, Türkiye de o tatbikatta vardır. Bu vesileyle VJTF’den de bahsedeyim. VJTF, NATO’nun herhangi bir kriz veya çatışma anında kullanacağı ilk müdahale kuvvetidir. Yani, NATO bir yerde göreve çağrılırsa, bölgeye intikal edecek NATO gücü Türkiye’nin liderliğindeki bu VJTF gücü olacaktır.”

- Peki bu laflar sizce nereden çıkıyor?

- Yunanistan sık sık aynı şeyi yapıyor. Türkiye o tatbikatta yokmuş gibi gösteriyor. Yani Türkiye ile Yunanistan arasındaki meseleleri Yunanistan sanki Türkiye ile ABD, Türkiye ile AB arasındaki meseleymiş gibi sunmak istiyor... Bu da böyle bir şey. Doğrusu o tatbikatta Türkiye’nin de olduğudur.

YUNANİSTAN 3-5 UÇAK ALMAKLA BİR YERE VARAMAZ
- Konu Türk-Yunan ilişkilerine gelince, şu soru gündeme geliyor:

- Yunanistan Fransa’dan Rafale savaş uçakları aldı. Silahlanmaya ciddi para harcıyor. Bu durum, Ege’deki güç dengelerini Türkiye aleyhine etkiler şeklinde iddialara neden oluyor.

- Bakın, öyle 3-5 savaş uçağı almakla, 3-5 gemi almakla Yunanistan bir yere varamaz. Yetmez. Yetmez... Türkiye’nin, Türk ordusunun gücü ortadadır. Dünyanın en güçlü ordularından birisidir. Bu iddialar akla, mantığa, matematiğe uymaz. Çünkü matematik bellidir. Yunan hükümeti bu silahlara para harcayarak Yunan halkının parasını çarçur ediyor. Bundan başka bir sonucu olmaz. Beyhude bir çabadır. Yunan halkı, akademisyenleri, bilim adamları, emekli askerleri de bunu görüyorlar. Bu yaklaşımın doğru olmadığını ifade ediyorlar...

ABD Yunanistan'a konuşlanıyor!

Yunanistan'ın Ege'de gerginliği tırmandıran faaliyetleri devam ediyor

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALPTUĞ28 Şubat 2021 12:40

    ONUN BUNUN ARKASINA SIĞINIP ÖDÜKLENEN ŞU  KORKAKLARA BİR KERE HADDİNİ BİLDİRİP MAZİYİ HATIRLATMAKTA FAYDA VAR BU NE İKİDE BİR MEDYADA KORKAK HOROZ GİBİ EFELENMEK GEREĞİ YAPILMALI.

  • Yorgi 28 Şubat 2021 12:00

    Yunanistan 3-5 uçak almadı son 3 ayda 1500 zırhlı araç 25 F35 250F16 3 fırkateyn 1 uçak gemisi fransa ortak 250 ağır tank 300 apachi helikopter hemde bunlara para vermeden bedavadan abd 24 tane üs kurdu yunanistana ayrıca türkiyenin son 20 yılda yönetilememesi yunanistana yaradı

  • Bşr vatandaş01 Mart 2021 02:15

    Yorgi sen saf mısın gerçekten yunanistanin türkiye ime başedebileğine inanıyor musun

  • StrikerMemed28 Şubat 2021 15:53

    300 apachi, 250 f16 hemde bedava 24 üs kurarak. Raķıyı az iç, birde ağzımla iç şu meredi.

  • İrfan Ersin28 Şubat 2021 15:05

    Ulan aç köpek yemeye ekmeğiniz yok onun bunun kemiği ile yaşamaya çalışıyorsunuz.Bir de Türkiye iyi yönetilmiyor diyorsun.Zaten sen iyi deseydin şüphe ederdim.

  • Nedim28 Şubat 2021 14:14

    Kripto Kemal gelseydi  çok sevinecektiniz!  hatta Katimerini  gazetesi ''dayan yorgo K. oğlu geliyor.''   :D  :D diye başlık atmıştı.  Şimdi tam tersi rezil ve perişan bir biçimde akıbetinizi beklemektesiniz!  Ordunuz zaten homo ve sapıklardan oluşuyor Türk Askeri nin adı dahi sizin diz bağlarınızı çözüyor!  Bu gidişle sizi yerden zor kazırlar!  Çünkü sizin gücünüz silahsız savunmasız insanlara yeter.  

  • Naci28 Şubat 2021 12:10

    Bu yorumu okuyunca hani yol kenarında aç sefil halde bekleyen tükenmiş bir köpeği görünce insan acır vah vah der üzülür ya. iste en az o kadar üzüldüm senin ve yunanistanin adına.

  • Nedim28 Şubat 2021 11:55

    Bu ahmaklar bir kez daha Almanların  onun da arkasında İngiliz derin devletinin  gazına gelirse Ermenistan dan beter olacaklar; kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın.  Sadece  Haiti  ya da Fildişi sahili gibi gezmek için gidilen Avrupa nın en ucuz ve fakir ülkesi haline gelecekler.  Çünkü kaşınmanın da bir sınırı var.  En sonunda uyuz olup geberirsin.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ28 Şubat 2021 11:33

    yunanistan 'a abd ve ab ülkelerinin üst kurabilmesi ve topraklarına girebilmesi için kokutup üstler açtılar daha da çıkmazlar.abd veya ab nin hiç  bir ülkesi bizimle savaşamazlar.fakat amac ortalığı kışıstırmak.ne imiş rusya ya karşı imiş bu üstler.diyelimli abd ve rusya savaşa girdi.ilk yunanistan topraklarını haritadan siler.aynen bizim muhalefet gibi.suriye, ırak, libya da ne işimiz var gibi .eğer ülkeni savunacak ve terörü biterecek isen kaynağına ineceksin ve yok edeceksin.yoksa bu teröristler her zaman bir yolunu bulur bizlere zarar veresilir.

  • VS28 Şubat 2021 11:07

    Medya Yunan,ı pompalayıp duruyor,yunanín tek geliri turizm, savaşan bir ülkeye turist gelirmi gelse gelse medya gelir.