BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO: Kanıtlara göre İran Rusya'ya İHA sağlıyor----

NATO: Kanıtlara göre İran Rusya'ya İHA sağlıyor

NATO: Kanıtlara göre İran Rusya'ya İHA sağlıyor
20 Ekim 2022 - 11:59 www.finansgundem.com

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile NATO karargahında düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tüm işaretlerin İran'ın Rusya'ya Ukrayna'da kullanması için İHA sağladığını gösterdiğini açıkladı.

Toplantıda, İran yapımı insansız hava araçlarının (İHA) Ukrayna'daki savaşta kullanılmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Jens Stoltenberg, "İstihbaratımızın detaylarına girmeyeceğim ancak söyleyebileceğim şu ki; her belirti İran'ın Rusya'ya bu İHA'ları tedarik ettiğini gösteriyor" dedi.

Stoltenberg, "Tüm ülkelere, İran dahil, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yasa dışı savaşını desteklememe çağrısı yapıyoruz" ifadesini kullandı.

'BMGK kararlarını açıkça ihlal ediyor'

Almanya, ABD, Hollanda, Fransa gibi üye ülkelerin Ukrayna'ya daha fazla ve gelişmiş hava savunma sistemleri teslim etme sürecinde olduğunu söyleyen Stoltenberg, "Bu İHA'lar tarafından düzenlenen korkunç saldırılar, Ukrayna'ya desteği artırmanın aciliyetini vurguluyor" dedi. Stoltenberg, İran'ın Rusya'ya füze göndermesine ilişkin kanıt olup olmadığı sorusunu ise şöyle cevapladı:

Cevap yine aynı. Spesifik olarak istihbaratımızla ilgili detaya girmeyeceğim. Ancak Rusya'ya herhangi bir destek sağlama konusunda İran'ın ne yaptığını elbette yakından izliyoruz. İran'ı Rusya'ya İHA ya da füze sağlamamaya çağırıyoruz. Herhangi bir füze arzı da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını açıkça ihlal ediyor.

Stoltenberg: Putin Ukrayna'yı işgal ederek büyük bir hata yaptı

NATO Genel Sekreteri, Ukrayna'daki savaşla ilgili "Temelde gördüğümüz, Rusya'nın, Başkan Putin'in Ukrayna'daki savaşının başarısız olduğu. Başkan Putin Ukrayna'yı işgal ederek büyük bir hata yaptı. Kiev'in çevresi ve kuzeydeki topraklardan çekilmek zorunda kaldı. Ardından Donbas'ta büyük bir saldırı başlattı. Bu saldırı, cesur Ukrayna güçleri tarafından durduruldu ve şimdi Ukrayna işgal altındaki toprakları alıp topraklarını özgürleştirebiliyor ve biz de onları bu konuda destekliyoruz" diye konuştu.

Ukrayna, İran'a ait 223 kamikaze İHA düşürdüğünü açıkladı

 

İran, Ukrayna ile görüşmeye hazır

 

Ukrayna'da bir günlük enerji tasarrufu

 

Ukrayna yönetiminden Rusya'ya 'sıkıyönetim' tepkisi

 

Rusya, Ukrayna'nın kayıplarını açıkladı

 

Ukrayna'nın ilhak edilen bölgelerinde sıkıyönetim ilan edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)