BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Ukrayna açıklaması----

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Ukrayna açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Ukrayna açıklaması
07 Haziran 2023 - 21:42 www.finansgundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, savaş bittikten sonra Rusya'nın güçlerini yeniden konumlandırmasının önüne geçebilmek için Ukrayna'ya güvenlik garantileri verilmesi gerektiğini kaydetti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD merkezli “Center for a New American Security” isimli düşünce kuruluşunun 2023 Ulusal Güvenlik Konferansı kapsamında bir podcast yayınına katıldı.

Ukrayna’nın NATO’ya üyeliğiyle ilgili bir soruya Stoltenberg, bu konuda tüm üyelerin hemfikir olduğunu ancak öncelikli hedefin Ukrayna’nın bekasını sağlamasına destek vermek olduğunu vurguladı.

Savaş bittikten sonra NATO’nun Ukrayna’ya güvenlik teminatı verme seçeneklerini görüşmesi gerektiğini belirten Jens Stoltenberg, Rusya’nın başka bir saldırı için kuvvetlerini yeniden yerleştirmesinin engellenmesi için düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Stoltenberg, NATO Anlaşması’nın “bir üyeye yapılan saldırının tüm üyelere yapılmış sayılacağını” öngören 5. maddesi uyarınca sadece üyelere tam teşekküllü güvenlik garantileri sağlayacağını anımsattı.

Gelecek ay yapılacak Vilnius Zirvesi’nde Ukrayna’ya güçlü bir destek sinyali gönderilmesini beklediğini kaydeden Stoltenberg, güçlendirilmiş caydırıcılık ve savunma harcamalarını artırmaya yönelik daha güçlü bir taahhüt dahil olmak üzere İttifak için diğer önemli önceliklerin de zirvede görüşüleceğini belirtti.

NATO-Ukrayna Komisyonu'nda kritik görüşme

 

Ukrayna: Bahmut'ta saldırıya geçtik

 

Ukrayna’daki felaketin boyutu uydudan görüntülendi!

 

"Ukrayna ordusu Güney Donetsk’te Rus savunmasını yarmaya çalışıyor"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)