BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiNASA'dan yeni keşif----

NASA'dan yeni keşif

NASA'dan yeni keşif
11 Ocak 2023 - 17:09 www.finansgundem.com

NASA, dünyaya yaklaşık 100 milyon ışık yılı mesafedeki bir yıldız etrafında dönen ve yaşama elverişli dünya boyutunda bir öte gezegen keşfetti. Uzmanlar bu keşfi ''heyecan verici'' olarak niteliyor.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Geçiş Halindeki Öte Gezegen Araştırma Uydusu (TESS) yörüngesindeki Yunus (Dorado) Takımyıldızı'nın "yaşama elverişli bölgesinde" bulunan Dünya büyüklüğünde bir öte gezegen keşfetti.

Açıklamaya göre, "TOI 700 e" adlı bu öte gezegen, yörüngesindeki yıldıza suyun gezegen yüzeyinde var olmasına olanak sağlayacak mesafede bulunuyor.

NASA araştırmacısı Emily Gilbert yaptığı açıklamada, "Bu, bildiğimiz çoklu, küçük, yaşanabilir bölge gezegenlerine sahip birkaç sistemden biridir." ifadesini kullandı. Bu keşfin, TOI 700 sistemini daha yakından takip etmek için heyecan verici bir ilerleme olduğunu vurgulayan Gilbert, son keşfedilen "TOI 700 e" öte gezegeninin, bir önceki keşif "TOI 700 d'den" yaklaşık yüzde 10 daha küçük ve TESS gözlemleriyle giderek daha küçük dünyalar bulunmasına da yardımcı olduğuna dikkati çekti.

Uzmanlar, daha önce "TOI 700" isimli sistemde "TOI 700 b, c ve d" olarak adlandırılan üç öte gezegen tespit etmişti.

TESS'in yeni bulguları, Amerikan Astronomi Derneğinin ABD'nin Washington eyaletindeki Seattle kentinde düzenlenen 241'inci yıllık toplantısında araştırmacılarla paylaşıldı.

ÖTE GEZEGEN AVCISI TESS

Her biri baktığı yöndeki uzay boşluğunun dörtte birlik kesitini 27 gün kesintisiz gözlemleyen 4 büyük kamera donanımı içeren TESS uydusu, öte gezegenleri "geçiş" denilen bir konumda tespit etmeye çalışıyor.

"Geçiş" bir öte gezegenin yörüngesindeki yıldızın önünden geçtiği anı tanımlıyor.

Bilim insanları, bu anda yıldızın kameralara yansıyan parlaklığında oluşan azalmayı gözleyerek ışığın salım ve emilme miktarlarını ölçerek söz konusu gezegenlerin kütlesini, öz kütlesini ve atmosfer kompozisyonunu belirleyebiliyor.

NASA'dan heyecanlandıran keşif: Yeni galaksiler bulundu!

 

NASA'nın 2022 yılında paylaştığı en çarpıcı 20 fotoğraf

 

NASA paylaştı: İşte dünyanın en soğuk yeri!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.11 Ocak 2023 21:18

    FATİHA 6 "IHDİNAS SIRATAL MUSTAKIYM" MEALEN "BİZİ DOĞRU YOLA İLET" MEALEN BİZİ DOSDOĞRU Sİ'RA/Sİ'RA YILDIZININ MÜSTAKİL YOLUNA İLET " ANLAMINA DA GELMEZ Mİ?-8,6 IŞIK YILI UZAKLIKTAKİ SİRA YILDIZI YOLUNDAN SAPILIRSA 4,3 IŞIK YILDIZI UZAKTAKİ ALFA CENTAURİ YILDIZININ YOLUNA GİRİLEBİLİR bence bir boynuz uzaklık alfa centauri'yi iki boynuz uzaklık 2 kat uzakta olan Sİ'RA YILDIZINI TEMSİL EDİYOR

  • E.g.11 Ocak 2023 20:03

    80 MİLYON IŞIK YILI UZAKLIKTAKİ YILDIZIN GEZEGENİ KEŞFEDİLIYOR DÜNYAMIZA YAKIN 8,6 IŞIK YILI UZAKLIKTAKİ SİRA YILDIZININ GEZEGENLERİNDEN TIK YOK NASA'NIN TELESKOPLARI UZAK YILDIZLARININ GEZEGENLERİNİ GÖZLEMLEYEBİLİYOR EN YAKINDA OLANLARIN GÖZLEMLEYEMİYOR NASA ÇALISANLARI YAKIN YILDIZLARIN GEZEGENLERİNİ DE GÖSTEREN/TESPİT EDEN TELESKOPLAR YAPMALILAR

  • E.g.11 Ocak 2023 19:27

    ÖNCELİKLE KURAN AYETLERİNDE NECM/YILDIZ GEÇEN 8,6 IŞIK YILI UZAKLIKTAKİ Sİ'RA/SİRİUS/AKYILDIZ 'IN GEZEGENLERİNDE YAŞANILIR GEEZEGENLER OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILMALIDIR PEYGAMBERİMİZ O/YILDIZ İSTİKAMETİNE BAKMIŞ ORADA 15 AYETTE ADI CEÇEN CENNETULME'VA CENNETİNİ GÖRMÜŞTÜR SİRA YILDIZINA NÜKLER GÜÇLE ÇALIŞAN UZAY ARAÇLARIYLA 80 YLDA GİDİLEBİLİRMİŞ YANİ DEDE BABA ÇOCUK ÖMRÜ SÜRESİNCE GİDİLEBİLİRSE NEDEN GİDİLMİYOR/GİTMİYORUZ ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL TEVRAT'A GÖRE DÜNYAMIZDA İLK İNSANLAR HZ.ADEM HAVVA'NIN HAYVANLARIN DA YAŞADIĞI CENNET BAHÇELERİNİN DE OLDUĞU BİR YERDİR ABD MUTLAKA SİRA'YA NÜKLEER ENERJİYLE ÇALIŞAN ROBOTLARLA IDARE EDİLEN UZAY ARAÇLARI GÖNDERMİŞTİR AMA GİZLİYORLARDIR