BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNASA'dan bir ilk! Çarpışma testi için uzay aracını fırlatıyor----

NASA'dan bir ilk! Çarpışma testi için uzay aracını fırlatıyor

NASA'dan bir ilk! Çarpışma testi için uzay aracını fırlatıyor
23 Kasım 2021 - 07:32 www.finansgundem.com

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, asteroidlerden Dünya'yı korumak amacıyla yer çekimi ve çarpışma testi yapmak üzere uzay aracını fırlatmaya hazırlanıyor.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), çarşamba günü, yörüngesini değiştirmek üzere bir asteroide kasıtlı olarak çarpma görevini başlatacak.

Bu, insanlık tarihinde ilk kez Güneş sisteminin "yerçekimsel dansına" müdahale girişimi olacak.

NASA, Çifte Asteroid Yön Değiştirme Testi (DART) ismini verdiği bu misyonuyla, Dünya'ya çarparak gezegenin sonunu getirebilecek gök cisimlerine karşı nasıl savunma sağlanabileceğini test etmeyi planlıyor.

Çarpışma 2022'de planlanıyor

610 kilogram ağırlığındaki DART uzay aracının yarın California'daki Vandenberg Uzay Gücü Üssü'nden SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılması planlanıyor.

Didymos sistemindeki Dimorphos asteroidini hedef alacak uzay aracının, bu görevini, 26 Eylül - 1 Ekim arasında gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Çarpışmadan yaklaşık 10 gün önce, bir minyatür uydunun uzay aracının gövdesinden ayrılarak olaya dair Dünya'ya görüntü sağlaması bekleniyor.

Kasım 2024 tarihinde ise Avrupa Uzay Ajansı'na ait Hera aracının Didymos sistemini ziyaret ederek çarpışmanın sonuçlarını yakından analiz edeceği belirtiliyor.

NASA ateş topunu görüntüledi

 

NASA, 2025'e kadar Ay'a astronot göndermeme kararı aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)