BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinNafakada 2 formül gündemde----

Nafakada 2 formül gündemde

Nafakada 2 formül gündemde
16 Ocak 2019 - 08:31 www.finansgundem.com

Kamuoyunda sürekli tartışma konularından biri olan 'süresiz nafaka' konusu gündemden düşeceğe benzemiyor. Adalet Bakanlığı'nın konunun çözümü için iki formül üzerinde duruyor.

Adalet Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamuoyunda gündemden hiç düşmeyen konulardan biri olan "Nafaka ödeme sisteminin adil bir hale getirilmesi" için  geçtiğimiz Ekim ayında önemli bir çalıştaya imza atmıştı. Çalıştaya bakanlar, bürokratlar, hukukçular, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılmıştı. 

ÇALIŞTAYDA UZLAŞI ÇIKMADI 

Konu tüm boyutlarıyla tartışıldı, alternatif formüller üzerine konuşuldu, ancak uzlaşma sağlanamadı.. Kadın derneklerinin ağırlıklı olduğu grup mevcut sistemin devamını savundu. Yargıtay temsilcileri ve eşinden boşanmış erkekler ise, ömür boyu nafaka uygulamasının son bulmasını ve sınırlandırılmasını görüşünü dile getirdi. 

BAKANLIK İKİ FORMÜL ÜZERİNDE DURUYOR 

Adalet Bakanlığı mevcut öneriler ışığında yeni nafaka sistemine ilişkin yasa taslağına dair çalışmasını sürdürüyor. Bakanlığın da nafakaya bir süre sınırı konulması yönünde taslak metin hazırladığı belirtiliyor. Bu çerçevede Bakanlığın iki formül üzerinde yoğunlaştığı ifade ediliyor.

İLK GÖRÜŞ: ALT SINIR KONULSUN

Masaya konulan seçeneklerden ilki nafakaya bir alt sınır konulması. Bu alt sınırın 1 ya da 2 yıl olması gerektiği konusunda görüşler mevcut. Bu limitin üstünde ise evlilikte geçirilen sürenin yarısı ya da en fazla 5 yıl olması gibi kriterlerle sınırlandırılması hedefleniyor.

İKİNCİ GÖRÜŞ: SÜREYİ HAKİM TAKDİR ETSİN

Bakanlığın üzerinde durduğu ikinci formül ise yine bir alt sınır konulmakla birlikte nafaka konusunu tamamen hakimin takdir yetkisine bırakılması…Buna göre aile hakimi boşanmanın niteliği, süresi, eşlerin maddi durumu, çocukların velayetinin kime verildiği gibi kriterler ışığında nafaka süresini takdir edebilecek.

SEÇİM SONUNA KALABİLİR 

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, düzenlemenin 31 Mart yerel seçimleri öncesi Meclis gündemine gelmesi beklenmiyor. Meclis’in çalışma takvimi oldukça yoğun. Yeni sistemin yerel seçimler sonrası TBMM gündemine gelebileceği konuşuluyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • thunder16 Ocak 2019 10:14

    Kadınların , çocukların , hırsızların ve zenginlerin egemen olduğu bir ülkede , kurallara uyan , hukuktan korkan erkeklerin ezik olduğu bir ülkede yaşıyoruz.... Nafakanın böyle adaletsiz bir şekilde olması , erkeklere çok büyük bir haksızlık... Düzenlemenin acilen yapılması lazım....  erkekler köle değil....