BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNaci Görür'den Kağıthane özrü----

Naci Görür'den Kağıthane özrü

Naci Görür'den Kağıthane özrü
05 Şubat 2023 - 13:31 www.finansgundem.com

Prof. Naci Görür, dün gece İstanbul'da meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabında paylaştığı “Kağıthane’de bir deprem yaşanmadı“ açıklamasını düzeltti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.15'te merkez üssü Kağıthane olan 3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 10,66 kilometre derinlikte olduğu belirtildi.

Olumsuz bir haber bildirilmezken deprem uzmanı Prof. Naci Görür, sosyal medya hesabından “Kağıthane’de bir deprem yaşanmadığını” söyledi.

Independent Türkçe'nin haberine göre Görür şu paylaşımı yaptı: 

Arkadaşlar, benim kayıtlarımda dün olan Sıtma-Laçin/Çorum depreminden şu ana kadar Marmara (İstanbul) yöresinde sadece bir deprem var, o da 1,5 Kumburgaz fayında ve avcılar açıklarında. Olması çok doğal ve üzerinde durulması gereksiz. Öyle, karada ve Kağıthane’de bir deprem yok.

Özür paylaşımı

Görür, daha sonra sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Arkadaşlar, özür dilerim, Kağıthane deprem verisine ulaştım. Bu konuda düşüncemi biraz araştırdıktan sonra sizlerle paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

Tüysüz de 'yanlış bilgi' dedi

Depremin ardından NTV canlı yayınına bağlanan deprem uzmanı Prof. Okan Tüysüz de “Bu bölgede aktif fay yok. Çok büyük ihtimalle bu depremin yeri yanlış belirtildi gibi geliyor bana ya da başka bir nedenle, patlamayla ilişkili olabilir. Bu depremin fay çözümü dediğimiz bir parametresi var, bu parametre hemen belli olmayan bir şey. Bu belli olunca nasıl bir kaynaktan geldiğini söylemek mümkün” dedi.

İstanbul'da 3 büyüklüğünde deprem

 

Naci Görür'den deprem sonrası açıklama

 

Prof. Naci Görür isyan etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)