BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNaci Ağbal, Kazancı Holding Başkan Yardımcısı oldu----

Naci Ağbal, Kazancı Holding Başkan Yardımcısı oldu

Naci Ağbal, Kazancı Holding Başkan Yardımcısı oldu
11 Ağustos 2022 - 09:50 www.finansgundem.com

Naci Ağbal’ı Kazancı Holding ve iştiraki Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı göreviyle kadrosuna dahil etti.

Kazancı Holding genel kurul toplantısında alınan kararla, eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Kazancı Holding ve iştiraki Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevlerine getirildi. Ağbal aynı zamanda Kazancı Holding, Aksa Enerji ve Aksa Elektrik şirketlerinin icra kurullarında da aktif görev alacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Hızla değişen ve çok çeşitli fırsatları barındıran global enerji piyasalarında, Aksa Şirketler Grubumuz ile ‘global güçlü bir oyuncu’ olma hedefi doğrultusunda yoğun bir çaba içindeyiz. Enerji alanındaki tecrübe ve yetkinliklerimizi global vizyonumuz ile birleştirerek uluslararası pazarlarda büyümeye kararlıyız” ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle devam etti: “Hissedarlarımız başta olmak üzere, tüm paydaşlarımız için değer üretmeye odaklanan bir strateji temelinde, yatırımlarımızı artırma ve çeşitlendirme yolunda da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Oluşturduğumuz bu stratejiyi güçlü bir kurumsallaşma ile destekleyeceğiz. Bu çerçevede Sayın Naci Ağbal’ın, Kazancı Holding ve Aksa Enerji Üretim A.Ş.’ye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak katılması hem global stratejimizin oluşturulmasında hem de güçlü mali yapımızın global stratejimize uygun biçimde şekillendirilmesinde bizlere büyük bir güç ve değer katacak.”

Kazancı Holding İcra Kurulu Üyeleri

Genel Kurul toplantılarında alınan kararlar sonrası yeni görev dağılımı şu şekilde oluşturuldu:

Cemil Kazancı - Kazancı Holding ve Aksa Enerji İcra Kurulu Başkanı

Naci Ağbal - Kazancı Holding Globalleşme Stratejileri ve Mali İşler Başkanı

Ömer Muzaffer Baktır - Kazancı Holding Finans ve Aksa Jeneratör İcra Kurulu Başkanı

Necati Baykal - Kazancı Holding ve Aksa Jeneratör İcra Kurulu Üyesi

Barış Erdeniz - Kazancı Holding Ortak Birimler ve Aksa Elektrik, Aksa Tarım ve Turizm İcra Kurulu Başkanı.

NACİ AĞBAL KİMDİR?

Naci Ağbal, 1 Ocak 1968 tarihinde Minteha ve Yakup Ağbal çiftinin çocuğu olarak Bayburt'un Yoncalı köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorum'da tamamladıktan sonra 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Teftiş Kuruluna girdi, 1993'te Maliye Müfettişi oldu. Yüksek Lisans eğitimini 1998 yılında Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programında tamamladı.

2003 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine, 2007 yılında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'ne atandı. Ekim 2008 tarihinde Bakanlar Kurulu kontenjanından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçildi. 8 Mart 2008 tarihi itibarıyla de Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi oldu. 12 Haziran 2009 tarihinde Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı.Bu görevini 9 Şubat 2015 tarihine kadar sürdürdü

Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Bayburt milletvekili olarak Meclis'e girdi. 13 Eylül 2015 tarihinde AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine başladı. Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde tekrar AK Parti Bayburt milletvekili olarak Meclis'e girdi.

64. ve 65. Türkiye Hükûmeti'nde Maliye Bakanı olarak görevlendirildi.

2018-2020 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı görevini yaptı.

Ağbal, 7 Kasım 2020'de Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal yerine göreve atanmıştı. Ağbal'ın, 20 Mart 2021'de Merkez Bankası başkanlığı görevi sona erdi.

Kazancı Holding’de üst düzey atama

 

Kazancı Holding, Aksa hissesi sattı

 

Kazancı Holding'in paylarını satın aldı

 

İşte Naci Ağbal'ın yeni görevi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gündemi yakalamak11 Ağustos 2022 10:45

    Sn Bakanın dönemi özlemle anılmakta ama malesef dik duramadan gitti. AŞğıda verilen makaledeki gerçekleri inşallah biri Nebatiye anlatır. Halk artık yemiyor bilsin. Zaten muhalefet ortaya ciddi inandırıcı bir şey koyabilseydi bu ucube rejim çoktan biterdi. Halk hala ikna olmadı çünki somut bir şeyleri yok https://www.paraanaliz.com/2022/yazarlar/cetin-unsalan/cetin-unsalan-bakan-gormuyor-g-35379/