BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNabiullina: Küresel ekonomideki riskler arttı----

Nabiullina: Küresel ekonomideki riskler arttı

Nabiullina: Küresel ekonomideki riskler arttı
08 Kasım 2022 - 12:19 www.finansgundem.com

Rusya MB Başkanı Elvira Nabiullina, Rus ekonomisindeki dönüşüm sürecinin yıllar süreceğini belirterek, "Son dönemde, küresel ekonomiye yönelik risk dengesi, daha zorlu bir senaryoya doğru kaydı.” dedi.

Nabiullina, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da yaptığı konuşmada, ülke ekonomisinin bir dönüşüm sürecinden geçtiğini söyledi.

Dönüşüm sürecinin, her sektörde farklı bir şekilde devam ettiğine işaret eden Nabiullina, “Bazı sektörlerde yeni pazar arayışları varken, bazı sektörler ham madde ve ekipman tedarikçilerine yabancı alternatifler arıyor. Bazı alanlarda ise iç piyasaya yöneliyorlar. Bu çok karmaşık ve çok yönlü bir süreçtir.” diye konuştu.

Nabiullina, söz konusu sürecin bir yıldan fazla süreceğini belirterek, “Tahminlerimize göre bu süreç bir yıldan fazla sürecek. Dönüşümün hızı ve başarısı çok sayıda etkene bağlı olacak. Eğer küresel bir kriz olursa, bu süreç daha da uzayacak.” dedi.

Küresel ekonomiye dair gelişmelerin de olumsuz yönde ilerlediğine işaret eden Nabiullina, “Son dönemde, küresel ekonomiye yönelik risk dengesi, daha zorlu bir senaryoya doğru kaydı. Bu sadece olayların gelişmesine seyirci kalmamız için bir sebep değil. Tam tersine, mümkün olan en kısa sürede, ekonominin hızlandırılmış bir şekilde yeniden yapılandırılması için koşulları yaratmalıyız.” şeklinde konuştu.

Rusya’nın yaptırımlar nedeniyle uluslararası ödemelerde zorlukları aşmaya çalıştığını anlatan Nabiullina, “Rusya Merkez Bankası ve Rusya, ilişkilerini karşılıklı temelde, ortakları için yaptırım tehditlerini düşürmeye çalışarak geliştiriyor. Ancak bu oldukça zor çünkü her ülkeyle ilişkiyi kurarken farklı nüanslar devreye giriyor.” dedi.

Nabiullina, yurt dışına yönelik ödemelerde sorunların aşılmasının ise Rus rublesine güveni artırmaktan geçtiğine işaret etti.

Rusya'da reel gelirlerdeki erime rekor düzeyde

 

Rusya SWIFT’e alternatif arıyor

 

Rusya Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)