BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMyanmar'da cuntadan kilise hastanesine baskın----

Myanmar'da cuntadan kilise hastanesine baskın

Myanmar'da cuntadan kilise hastanesine baskın
25 Kasım 2021 - 11:57 www.finansgundem.com

Askeri cuntayla yönetilen Myanmar'da ordu, darbe karşıtı grupların üyelerini tedavi ettiği gerekçesiyle aralarında 4 doktorun da bulunduğu 18 sağlık çalışanını pazartesi gözaltına aldı.

Güneydoğu Asya ülkesinde ordunun yayın organlarından Global New Light of Myanmar, sağlıkçıların, Kayah eyaletine bağlı Loikaw'daki bir kilise hastanesine yapılan baskında yakalandığını "Terör örgütlerine mensup yaralılara ve hastalara gayriresmi şekilde tıbbi müdahale yapıldığı öğrenildi." ifadeleriyle duyurdu.

Haberde "terör örgütlerinin" ismi verilmedi. Gözaltına alınanlar arasında 4 doktor, 4 hemşire ve 10 hemşire yardımcısı var. Reuters haber ajansı, kilisede 7'si Kovid-19 hastası 48 kişinin tedavi gördüğünü açıkladı.

ABD yönetiminin desteklediği Özgür Asya Radyosu (Radio Free Asia) ise yerel kaynaklara dayanardığı haberinde bu sayının 60 olduğunu yazdı. Haberde bu kişilerin zorla askerlerin kontrolündeki hastanelere götürüldüğü öne sürüldü. Ayrıca 40 hamile kadının yanı sıra hawstanedeki başka hastalar baskının yapıldığı gün kilisede bekletildi.

Özgür Asya Radyosu'na konuşan bölge halkı, kiliseye bağlı Mercy Klinik'in 20 seneden fazla bir süredir herkese ücretsiz tedavi imkanı sağladığını ve hastaların çoğunun yaşlılarla kronik rahatsızlığa sahip kişiler olduğunu söyledi.

Klinik çalışanlarından biri, sağlık çalışanlarının darbe yönetimine karşı başlatılan Sivil İtaatsizlik Hareketi'ne katıldığını ve 5 aydır burada çalıştıklarını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve 1 yıllığına olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

Darbe yönetimi ağustos başında OHAL'in süresini uzatarak 2023'te uygulamanın sonlandırılacağını ve seçim yapılacağını açıklamıştı.

Sürgünde yaşayan muhaliflerin kurduğu insan hakları örgütü Myanmar Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşu, darbeden bu yana bu yana yaklaşık 1300 sivilin öldürüldüğünü ve 10 binden fazla kişinin gözaltında tutulduğunu öne sürüyor.

Bu suçlamaları reddeden Myanmar ordusu, çatışmalarda 200 askerin yaşamını yitirdiğini iddia ediyor.

Myanmar tutuklu ABD'li gazeteciyi serbest bıraktı

 

Myanmar'da 160’den fazla binanın ateşe verildiği öne sürüldü.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)