BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarMyanmar kendi dijital parasını çıkarmayı planlıyor----

Myanmar kendi dijital parasını çıkarmayı planlıyor

Myanmar kendi dijital parasını çıkarmayı planlıyor
04 Şubat 2022 - 09:05 www.finansgundem.com

Myanmar, ekonomiyi canlandırmak için bu yıl kendi dijital para birimine sahip olmayı planlıyor

Devlet Yönetim Konseyi'nin üst düzey bir sözcüsüne göre, Myanmar'ın askeri hükümeti, yıl içinde yerel ödemeleri desteklemek ve ekonomiyi canlandırmak için dijital bir para birimi oluşturmayı planlıyor ve nasıl ilerleyeceğini değerlendiriyor.

Bir yıl önce sivil hükümeti deviren cuntada enformasyon bakan yardımcısı olan Tümgeneral Zaw Min Tun, "Bunu yerel şirketlerle ortak bir girişim olarak mı yoksa yalnızca hükümet tarafından mı yapmamız konusunda kararsızız. Dijital para birimi Myanmar'daki finansal faaliyetlerin iyileştirilmesine yardımcı olacak.” dedi.

Dünya Bankası, Myanmar ekonomisinin Eylül 2021'de sona eren mali yılda % 18 küçüldüğünü tahmin ediyor ve bu yıl Eylül ayına kadar büyümenin sadece % 1 olacağını öngörüyor.

Uluslararası kredi kuruluşu geçen hafta yayınladığı bir raporda, Myanmar ekonomisinin pandemi ve darbenin ikiz darbeleri olmasaydı % 30 daha büyük olabileceğini bildirdi.

Devlet Yönetim Konseyi'nin önerisine ilişkin haberler, devrik lider Aung San Suu Kyi'nin destekçileri tarafından yönetilen bir grubun, askeri rejimi devirmeyi amaçlayan bir fon toplama kampanyasında kullanılmak üzere Tether'i resmi para birimi olarak tanımasından iki ay sonra geldi. Suu Kyi şu anda bir dizi suçlamadan dolayı hapiste.

Goldman Sachs'tan dijital para açıklaması

 

Doların patronlarından ‘dijital para’ raporu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)