BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMyanmar cuntasından seçim hilesi iddiası----

Myanmar cuntasından seçim hilesi iddiası

Myanmar cuntasından seçim hilesi iddiası
12 Temmuz 2021 - 16:14 www.finansgundem.com

Myanmar'da askeri darbenin ardından kurulan Birlik Seçim Komisyonu, 8 Kasım 2020'de düzenlenen genel seçimde kullanılan oyların üçte birinde hile tespit edildiğini savundu.

Myanmar'da Birlik Seçim Komisyonu (UEC) Başkanı Khin Maung Oo, 2020 seçimindeki hile iddialarına ilişkin aylar süren araştırmanın sonuçlandığını belirterek, "Seçimlerde kullanılan oy toplamının üçte birinin, yani 11,3 milyon oyun hileli olduğu tespit edilmiştir." dedi.

Seçimden önce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle birçok eyalette sandıkların iptal edildiğini de hatırlatan Maung Oo, "Ulusal Demokrasi Partisi (NLD) hükümeti, seçimleri kazanabilmek için Kovid-19 tedbirlerini kendi amacı doğrultusunda kullanmıştır." şeklinde konuştu.

Maung Oo, darbeden önce görev yapan Seçim Komisyonunun 2020 seçim sonuçlarını meşru saymasını "kanuna aykırı" olarak değerlendirdi.

Seçimlerde hile iddiaları

Myanmar'da 8 Kasım 2020'de düzenlenen genel seçimde ülkenin eski fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii'nin partisi NLD, mecliste 238 ve senatoda 138 sandalye kazanarak iktidarını korumuştu.

Ordunun desteklediği Birlik, Dayanışma ve Kalkınma Partisinin (USDP) lideri Than Htay, oy sayımlarında NLD görevlilerinin birçok sandıkta parti oylarını ikişer, üçer defa sayarak hile yaptığı iddiasında bulunmuştu.

Seçim Komisyonu, hile iddialarının asılsız olduğu ve NLD'nin seçimleri kazandığı yönünde hüküm vermişti.

Myanmar'daki askeri darbe

Myanmar ordusu, 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkili ile iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve 1 yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 899 kişi hayatını kaybetti, binlerce gösterici gözaltına alındı.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken, üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

Gürcistan parlamentosunda kavga!

 

Mısır’da OHAL yeniden uzatıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)