BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMüzik aleti kutusunda kaçan CEO'ya tazminat yolu açıldı----

Müzik aleti kutusunda kaçan CEO'ya tazminat yolu açıldı

Müzik aleti kutusunda kaçan CEO'ya tazminat yolu açıldı
25 Kasım 2020 - 09:52 www.finansgundem.com

Japonya’da ev hapsindeyken “müzik aleti kutusunda” ülkeden kaçan Nissan’ın eski CEO’su Ghosn’un tutukluluğu “keyfi” yapıldığı ve tazminat alabileceği belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM) ile çalışan insan hakları grubu, geçtiğimiz Aralık ayında “mali usulsüzlük” ve “görevini kötüye kullanma” suçlamaları nedeniyle Japonya’nın başkenti Tokyo’da ev hapsinde tutulduğu sırada İstanbul üzerinden Lübnan’a kaçan Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn’un hatalı bir şekilde tutuklandığını açıkladı.

“Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu” adlı insan hakları komisyonu, önceki gün yayınladığı raporda Japon yetkililere “Ghosn’un tutukluluğunun tam ve bağımsız bir şekilde soruşturulmasını sağlama” çağrısında bulunarak, Japon hükümetinden eski CEO’nun haklarının ihlalinden sorumlu olanlara karşı uygun önlemlerin alınmasını istedi. 5 uzmandan oluşan çalışma grubu, raporunda “Uygun çözüm, Ghosn’a tazminat hakkı vermek olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Milliyet'te yer alan habere göre; ayrıca Ghosn’un hücre hapsinde tutulduğu ve uzun sorgulamalara maruz kaldığı gibi bir dizi iddiaya dikkat çeken komisyon, Japonya’nın itiraf elde etme amacıyla tutukluları işkenceye ve kötü muameleye maruz bırakan “daiyo kangoku” adlı gözaltı ve sorgulama sistemine ilişkin endişelere de değindi. Bağlayıcılığı olmayan tavsiye niteliğindeki raporun ardından Japonya Dışişleri Bakanlığı suçlamaları reddederek hükümetin “uygun prosedürler” uyguladığını açıkladı. Ayrıca bakanlık, görüşün tehlikeli bir emsal teşkil ederek “kaçmayı” meşrulaştırabileceği konusunda uyardı. Ghosn avukatı Jessica Finelle ise yayınlanan görüşü memnuniyetle karşıladıklarını belirterek Ghosn’un onurunu geri kazanmasını sağlayacağını söyledi.

Eski Nissan CEO'su Ghosn'un davası yarın başlıyor

 

Ghosn'un kaçışına yardım ettiği öne sürülen iki kişinin görüntüleri ortaya çıktı

 

Japonya Ghosn'ın eşi için yakalama kararı çıkardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)