BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMüzedeki sergiye dışarıdan tablo getirip astılar, fark eden olmadı----

Müzedeki sergiye dışarıdan tablo getirip astılar, fark eden olmadı

Müzedeki sergiye dışarıdan tablo getirip astılar, fark eden olmadı
26 Mart 2019 - 07:34 www.finansgundem.com

Moskova'daki müzelerin ne kadar güvenli olduğunu göstermek amacıyla eylem yapan gazeteciler, dışarıdan getirdikleri bir tabloyu müzedeki sergide panoya astı. Kimse durum fark etmedi

Ünlü Tretyakovskaya Sanat Galerisi’nden kısa süre önce değerli bir tablonun çalındığı Moskova’da, müzelerin güvenliğini sınamak isteyen gazeteciler ilginç bir eyleme imza attı. Moskova’nın merkezindeki Tarih Müzesi’nde devam eden “II. Nikolay. Aile ve Taht” adlı sergiye dışarıdan getirilen bir tablonun asıldığı ve hiçbir görevlinin fark etmediği ortaya çıktı.

Moskovski Kosomolets gazetesi muhabirleri, müzelerin güvenlik sorununa dikkati çekmek için tabloyu müzeye getirerek, sergilenen eserlerin yanına astıklarını açıkladı.

Gazetenin internet sitesinden yapılan açıklamada, “Tabloyu müzeye biz gazeteciler astık. Müzelerin nasıl korunduğunu görmek için bunu yaptık. Müzelerin korunması sorununa toplumun dikkatini ancak bu şekilde çekebileceğimizi düşündük” denildi.

TASS ajansına olayı anlatan Tarih Müzesi yetkilisi Mariya Lemigova, “Kimliği belirsiz kişiler, çar ailesinin fotoğraflarının sergilendiği sergide, İmparatoriçe Aleksandra Fedorovna’nın tablosunu astı. Birisi müze görevlisini lafa tutmuş, diğer bir kişi de bu sırada tabloyu asmış. Daha sonra yapılan rutin kontrolde tablo bulundu ve indirildi” denildi.

Moskova’daki Tretyakovskaya Galerisi’nden ünlü Rus ressam Arhip Kuindji’nin “Ay-Petri.Krım (Ai-Petri.Crimea)” adlı tablosu geçen ocak ayında çalınmıştı.

Ziyaretçilerin içeride olduğu sırada duvardan tabloyu indiren bir kişi, sanat eserini çalarak kayıplara karışmış, hırsız kısa süre içinde yakalanmıştı. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)