BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMüzakereler ertelenebilir----

Müzakereler ertelenebilir

Müzakereler ertelenebilir
09 Haziran 2013 - 07:35 www.finansgundem.com

Gezi Parkı krizine Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu'ndan sert uyarı geldi...

AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, Gezi Parkı protestoları nedeniyle Ankara’ya tepkinin dozunu arttırdı. AP’nin Türkiye’de polis şiddetini kınayan bir karar alması için ısrarcı olduğunu söyleyen Swoboda, Hürriyet’e “AB ile müzakerelerde bir erteleme mümkün” dedi.  Türkiye’de polisin Gezi Parkı protestolarına müdahalesini de bir haftadır Twitter’da eleştiren AP Sosyalist Grup Başkanı, Hürriyet’in sorularını cevaplandırdı: 
AĞIR ELEŞTİRİ
Türkiye’nin demokratik, modern bir ülke olarak itibarı son bir haftada büyük zarar gördü. Polisin protestoculara karşı tepki olarak sergilediği şiddetin düzeyi ileBaşbakan Erdoğan’ın “ignorant” (bilgisizlikten ileri gelen, cahilce) tepkileri ve açıklamaları çok endişe vericidir. Bunun, Türkiye ile AB üyelik müzakerelerinin tamamen durması için bir neden olabileceğini düşünmüyorum. Fakat görüşme ve müzakerelerde bir erteleme pekala mümkün.
ORTAKLIK DEĞİŞEBİLİR
Uluslararası toplumun Türkiye’deki olayları yakından takip ettiğinin altını çizmek istiyorum. AB ve Türkiye’nin sağlam bir ortaklığı olsa da, Türkiye’deki siyasi güçler aklın yoluna dönmezse bu durum değişebilir. AP’nin kınama kararı, olayların Türkiye’nin uluslararası ilişkilerine ciddi zarar verebileceği yönünde Erdoğan hükümetine net bir sinyal olur.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)