BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakMüteahhitler zor durumda----

Müteahhitler zor durumda

Müteahhitler zor durumda
29 Mayıs 2018 - 15:02 www.finansgundem.com

İMKON Genel Başkanı, döviz kuru ve inşaat malzemeleri fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle müteahhitlerin zor durumda olduğunu belirterek, "İnşaat sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik somut adımlar bekliyoruz" dedi

Döviz kuru ve inşaat malzemeleri fiyatlarında yaşanan artış müteahhitleri zora soktu. Sektör temsilcileri 24 Haziran'daki seçimlerin hemen ardından gündemin hızla ekonomiye dönmesi ve sektör açısından yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirterek, sorunlarının çözümüne yönelik somut adımlar beklediklerini bildirdi. 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında küresel konjonktürde radikal siyasi ve ekonomik değişimler yaşandığına dikkati çekerek, "Bu konuda, herkes gibi bizler de üzerimize düşen fedakarlıkları elbette yapacağız. Üyelerimiz şartlarını zorlayarak işlerine devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıl süreli taahhüt işi almış müteahhitlerin maliyet artışlarını takip etmekte zorlandığını ifade eden Tellioğlu, hükümetin seçim öncesi "Fiyat Farkı Kararnamesi" çıkartması talebinde bulundu. 

"Konut almanın tam zamanı"

Son bir yıldır başta demir, çimento, beton, akaryakıt ve demir türevi tüm malzemelere gelen zamlara, son günlerde yaşanan dövizdeki artışlar da eklenince yatırımı başlamış projelerde maliyetlerin yükseldiğini vurgulayan Tellioğlu, bundan sonra çıkılacak ihalelerde mutlaka 'fiyat farkı verilmesi' şartının bulunması gerektiğinin altını çizdi. 

Tellioğlu, maliyet artışlarının bundan sonra yapılacak konutların fiyatına olumsuz etki edeceğini ancak mevcut yapılan ve satışı devam eden konutlara yansımadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Piyasada oluşan talep azalmasının önüne geçmek için hükümetimiz tarafından KDV ve tapu harçlarında indirime gidildi, konut kredi faizleri 0,98'e düştü. Meslektaşlarımız da konut girdilerindeki fiyat artışlarını henüz fiyatlarına yansıtmadı. Dolayısıyla şu anda konut almanın tam zamanı olduğunu söyleyebilirim."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)