BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusul'u kurtarma operasyonu başladı----

Musul'u kurtarma operasyonu başladı

Musul'u kurtarma operasyonu başladı
24 Mart 2016 - 09:51 www.finansgundem.com

Irak Savunma Bakanlığı'ndan Musul operasyonuyla ilgili son dakika açıklama geldi

Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u terör örgütü IŞİD'in elinden kurtaracak operasyonun başladığını bildirdi.

2014'te Irak ordusunun geri çekilmesi sonucu Musul'u işgal eden terör örgütü IŞİD'e yönelik askeri operasyon köylerden başladı. Irak ordusu ve Sünni milislerin katıldığı askeri operasyona, peşmerge de destek veriyor.

MUSUL IŞİD'İN KALESİ DURUMUNDA

Örgüt olarak ilk ele geçirdiği kent olan Musul, Rakka ile birlikte IŞİD'in en büyük yapılanmasının olduğu yer. 15 binden fazla militanın kontrol ettiği kentte birçok alanı kontrol ediyor.

IŞİD kentteki kontrolünü kimyasal silah üretecek seviyeye getirmiş durumda. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, IŞİD'in Tazehurmatu'da kullandığı klor gazını kontrolündeki Musul Üniversitesi laboratuvarlarında geliştirildiği bilgisine ulaştıklarını söyledi. Salihi, IŞİD'in klor gazı kullanması üzerine 30'un üzerinde kişinin boğulma riski geçirdiğini belirtti.

MUSUL'DA BARAJ TEHLİKESİ

Daha önce defalarca uyarı yapılmasına rağmen gerekli çalışmaların yeterli düzeyde yapılmadığı Musul Barajı'nda bölge halkı için büyük bir tehlike var. Mimari yapısı düzensiz olan baraj herhangi bir bombardıman ya da çökme sonrasında şehre doğru boşalabilir. Bu da 1,5 milyon sivilin yaşamını yitirmesine sebep olabilir. Musul, IŞİD'ten tamamen geri alınırsa barajın onarımı için büyük bir fırsat ele geçmiş olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)