BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusul operasyonuyla ilgili flaş gelişme!----

Musul operasyonuyla ilgili flaş gelişme!

Musul operasyonuyla ilgili flaş gelişme!
02 Ekim 2016 - 13:39 www.finansgundem.com

Irak'ın Musul kentinin DEAŞ'tan kurtarılması için planlanan operasyonun yapılmasına kısa bir süre kaldığı açıklanırken, ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının kentteki bazı DEAŞ hedeflerini vurduğu belirtildi.

Irak’taki Kürt sitelerinde yer alan haberlere göre, hava saldırıları, ’Musul operasyonunun yaklaştığı’ şeklinde yorumlanırken, Peşmerge Güçleri Guwer Cephesi Komutanı Hasan Hüseyin, ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçaklarının, Musul kent merkezindeki DEAŞ hedeflerini vurmaya başladığını söyledi. Peşmerge komutanı Hüseyin, söz konusu hava saldırılarda çok sayıda DEAŞ'lının öldürüldüğünü ve örgütün ağır kayıplar verdiğini aktardı.

ABD Başkanı Barack Obama’nın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ise sosyal medya hesabında, Musul’da DEAŞ'ın önemli askeri sorumlularından Ebu Hannah’ın öldürüldüğünü duyurdu.

Musul'a büyük operasyon çok yakında

 

"IŞİD, SURİYE’DEN YAKIT TAŞIYOR"
Öte yandan Irak ordusunun Geyare ve Şergate’yi geri almasından sonra DEAŞ'ın akaryakıt sorununu çözmek için Suriye’den Musul’a tankerlerle petrol ve gaz taşıdığı, ya da kaçakçılardan akaryakıt aldığı belirtildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Güvenlik Ajansı'nın sözcüsü Bewar Xinisi, şimdiye kadar Irak petrolünü kaçakçılar aracılığı ile satan DEAŞ'ın artık petrol aldığını söyledi. DEAŞ'ın satacak akaryakıt bulamadığı için ekonomik olarak ciddi sıkıntı yaşadığını söyleyen Xinisi, şu anda teör örgütünün akaryakıt ihtiyacının yüzde 70’ini Suriye’den karşılamaya çalıştığını ifade etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)