BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMusul Merkez Bankası'nı boşalttılar----

Musul Merkez Bankası'nı boşalttılar

Musul Merkez Bankası'nı boşalttılar
12 Haziran 2014 - 08:12 www.finansgundem.com

Iraklı terörist grup Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Musul Merkez Bankası’ndan milyonlarca dolar çaldı

Musul’da tır şoförleri ve Türk Konsolosluğu’ndaki çalışanlarla toplam 80 kişiyi rehin olan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü, bölge valisinin açıklamalarına göre Musul Merkez Bankası’ndan toplam 429 milyon dolar çaldı.

Ninova Valisi Athıl el Nuhafi de terör örgütünün Musul’daki farklı bankalardan para çaldığını doğruladı. Terör örgütünün aynı zamanda yüklü miktarda altın da çaldığı ifade ediliyor. IŞİD bu çalmalarla birlikte, bugüne kadar bilinen en zengin kaynaklara sahip terör örgütü El Kaide’yi de geride bırakmış oluyor.

IRAK HÜKÜMETİNE BÜYÜK DARBE

IŞİD’in çaldığı altın ve paraların Irak hükümetinin bütçesine büyük zarar verdiği ifade ediliyor. İslami militanlardan oluşan IŞİD, Pazartesi itibariyle Musul’u ele geçirdi ve 500 bine yakın kişinin şehri terk etmesine neden oldu. Irak Başbakanı Nuri El Maliki ülkede olağanüstü hal ilan etti. Militan Musul merkez hapishanesinden de bin suçlunun kaçmasına izin verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)