BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMüşterilerin bilgilerini değiştirdi, 4 milyonluk vurgun yaptı----

Müşterilerin bilgilerini değiştirdi, 4 milyonluk vurgun yaptı

Müşterilerin bilgilerini değiştirdi, 4 milyonluk vurgun yaptı
01 Ağustos 2022 - 08:05 www.finansgundem.com

İstanbul Şişli'de özel bir bankada satış yöneticisi olarak çalışan Onur S. (40), müşterilerin banka hesap bilgilerini değiştirerek 4 milyon 335 bin liralık vurgun yaptı. Para ile araba alıp bahis oynadı.


Özel bir bankanın satış yöneticisi, müşterilerin hesaplarındaki telefon bilgisini değiştirerek 4 milyon 335 bin lirayı zimmetine geçirdi.

Vurgun, banka müfettişlerinin incelemesi esnasında ortaya çıktı. Yetkililer, bankadaki bazı yabancı müşterilerin hesaplarında usulsüz işlemler yaptığını saptadı. İnceleme sonucunda, Onur S.'nin müşterilerin hesaplarına girebilmek ve para transferi yapabilmek için kayıtlı telefon numaralarını değiştirdiği annlaşıldı.

İMZAYI TAKLİT ETMİŞ

Onur S.'nin sistemden bu durumu düzenlemek için müşterilerin imzasını taklit ederek değişiklik talep formu oluşturdu ve müşterilerin imzalarını taklit ederek formları bankaya sundu. Birden fazla müşterinin telefon numarası bilgilerini kendi bilgileriyle değiştirdiği belirlenen yöneticinin, yabancı müşterilerin hesaplarına internet şube kanalıyla girerek ulaştığı ortaya çıktı. Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre ilk yapılan tespitte yarım milyon liranın Onur S.'nin başka bir bankadaki hesabına havale edilerek araç alımı gerçekleştirdiği, bir başka müşterinin hesabından çektiği 203 bin dolar (3 milyon 635 bin lira) ile iddia oynayarak çeşitli sayıda kupon için ödeme yaptığı ve diğer yarım milyon liralık çekimi ise uhdesinde tuttuğu ortaya çıktı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Müfettişlerin belirlediği bu durum sonrası tutulan tutanak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar edildi. Onur S.'nin başka bankalardaki birden fazla yatırım ve kredi hesabına el konulması istenirken bankanın ihbarı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Telefon dolandırıcılığına karşı animasyon filmi

 

Muska ve büyü ile dolandırıcılık ağır cezalık

 

Araç kiralamak istedi, 9 bin 200 lira dolandırıldı

 

Dolandırıcıların son kurbanı ünlü profesör oldu!

 

Şirket avukatı Apple'ı ve hissedarları dolandırdı

 

Tarihin en büyük dolandırıcılığı: 'Kripto Kraliçe'yi bulana 100 bin dolar ödül!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)