BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMustafa Sarıgül’den ittifak çıkışı!----

Mustafa Sarıgül’den ittifak çıkışı!

Mustafa Sarıgül’den ittifak çıkışı!
29 Ağustos 2021 - 22:39 www.finansgundem.com

Mustafa Sarıgül, seçim ittifakına değinerek "Türkiye Değişim Partisi, ilk turda hiçbir siyasi partiyle ve hiçbir ittifakla iş birliği yapmayacak" dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Balıkesir’de, partisinin 1’inci olağan kongresinde yaptığı konuşmasında, Amerika’nın politikalarını eleştirdi.

Türkiye’de topraklara ne ekilip, biçileceğinin kararını, Türkiye Cumhuriyetinin parlamentosunun karar verebileceğini söyleyen Sarıgül, “Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, Türkiye’mize rol biçemez. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Biden, lafa geldiği zaman demokrasi diyor, özgürlük diyor, insan hakları diyor. Ama diyor ki, Türkiye’deki iktidarların değişmesine Amerika karar verir’. Hayır, Türkiye’deki iktidarların değişmesine Amerika karar veremez, Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan yurttaşlarımız karar verir” dedi.

“PUAN FARKI BİR OLSAYDI, MEYDANLARA ÇIKMAZDIK”

Muhalefet partilerinin, koltuklarını korumaya çalıştığını söyleyen Sarıgül, “Muhalefet partileri, iktidar partisiyle puan farkını bire düşürse, bizim meydanlara çıkmamıza gerek yok. Ama bugüne kadar Ankara’daki muhalefet partileri yeteri kadar konuştular, sandığa yeteri kadar gittiler, hep sandığın dibinde kaldılar” dedi.

İTTİFAK AÇIKLAMASI

İttifakla ilgili de açıklamada bulunan Sarıgül, “Bugünden sonra konuşacak olan değişim, bugünden sonra konuşacak olan sizlersiniz. Türkiye Değişim Partisi, ilk turda hiçbir siyasi partiyle ve hiçbir ittifakla iş birliği yapmayacak. Çünkü Balıkesir’in köylerinde, mahallelerinde, sokaklarında, caddelerinde değişim adına gecesini gündüzüne katan, ben o evlatların alın terini ve emeğini kimsenin yanına bırakmam. O ittifak yapmak isteyen partiler ne yapıyor biliyor musunuz, onlar koltuklarını koruyorlar. Onlar Türkiye’yi korumuyorlar. Onlar diyorlar ki, İttifak yapalım da torbada bizim oyumuzun ne olduğu belli olmasın, biz günümüzü gün edelim. Türkiye Değişim Partisi koltuğun peşinde koşmaz, Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin peşinde koşar” diye konuştu.

“SİLAHLARINI TALİBANA BIRAKTILAR”

Afganistan’la ilgili de Sarıgül, “Amerika ile Taliban anlaşmıştır. Amerika bütün silahlarını, tanklarını, toplarını Taliban’a teslim etmiştir ve Taliban yakında komşumuz İran’a savaş açarsa, gelen bilgiler bu doğrultudadır, bizim çok çok dikkatli olmamız lazım. Taliban’ın olayını, İran üzerinden Türkiye’ye bulaştırmak isteyen Amerika’nın oyunlarını bozacağız” dedi. 

Erdoğan: AKINCI ile birlikte dünyanın en ileri üç ülkesinden biri olduk

'Göçü köklü çözümlerle engellemek öncelik olmalı'

Taliban sözcüsü: Türk halkı ve devleti bizim dostumuzdur