BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMustafa Sarıgül sessizliğini bozdu!----

Mustafa Sarıgül sessizliğini bozdu!

Mustafa Sarıgül sessizliğini bozdu!
16 Nisan 2015 - 15:05 www.finansgundem.com

CHP’deki önseçimde beşinci sırada çıkan Mustafa Sarıgül 9. sıraya düşmesiyle ilgili olarak ateş püskürdü

CHP’nin önseçim aday tanıtım toplantısına katılan partinin son İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Sarıgül, önseçimden beşinci sırada çıkmasının kendisini ‘olağanüstü hayal kırıklığına uğrattığını’ söyledi.

Sarıgül Al Jazeera’ye neden böyle bir sonuç çıktığını şöyle değerlendirdi:

"Şöyle bir şey düşünün: Büyükşehir seçimlerinde biz yüzde 40 buçuk oy aldık. Siz büyükşehir belediye başkan adayısınız ve şu anda İstanbul’da yüzde 40 buçuk alsak biz iktidar oluruz. Büyükşehir belediye başkan adayına karşı CHP içerisinde, özellikle genel merkez çevrelerinde Sarıgül önseçimde önlerde çıkmasın diye bir kampanya yürütülüyorsa, bunu ben partili arkadaşlarım ve yurttaşlarımın takdirine bırakıyorum."

Sarıgül seçim sathı mailine girilmesi nedeniyle daha fazla konuşmak istemediğini söyledi. Önseçimde beşinci sırada çıkan Mustafa Sarıgül, listelerin arasına genel merkezden kontenjan adayları atanması nedeniyle seçim listesinde dokuzuncu sıraya düştü.

Sarıgül’ün bu duruma da itirazı var:

Ben dokuzuncu sırayı kabul etmiyorum. Ben beşinci sıradayım. Kontenjana fazla sevgi göstermiyorum. İstanbul’daki kontenjanlar çok fazla. Kontenjana da, sisteme de muhalifliğim söz konusu. CHP’nin en başarılı olduğu dönemler en az kontenjan kullandığı dönemlerdir.

2011 seçimlerinde CHP, Mustafa Sarıgül’ün aday olduğu İstanbul 2. Bölge'de dokuz milletvekili çıkarmıştı. Sarıgül dokuzuncu sırayı riskli görmüyor:

"Geçen seçimlerde iktidarın bu kadar yıpranmışlığı yoktu. İktidar demokrasi anlayışından son derece uzak. Bizim 2. Bölge'den dokuzun çok üzerinde milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)