BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMustafa Koç'un ardından ilk kez toplandı----

Mustafa Koç'un ardından ilk kez toplandı

Mustafa Koç'un ardından ilk kez toplandı
05 Nisan 2016 - 18:34 www.finansgundem.com

Koç Holding Genel Kurul Toplantısı, Mustafa Koç'un vefatının ardından ilk kez toplandı

Koç Holding Genel Kurul'u Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç'un başkanlığında, Mustafa Koç'un 21 Ocak'ta hayatını kaybetmesinin ardından ilk kez toplandı

Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M.Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Atay, Koç Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı merhum Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç da katıldı.

Toplantıda katılımcılar ile paylaşılan 2015 yılı Faaliyet Raporu'nda Mustafa V. Koç'a yönelik anma mesajında, şu ifadeler yer aldı:

"Vizyonu, hayırseverliği ve en önemlisi insani değerleri ile silinmeyecek izler bırakan Mustafa V. Koç, ülkemizin geleceğine her zaman yürekten inandı. Hakiki bir halk adamıydı.

Çalışanlarına güç veren ve destekleyen bir lider olmasının yanı sıra, küresel bakış açısı, kararlılığı, değerleri ve iş ahlakı ile de ilham kaynağı oldu.

Bundan sonra, onun görüşleri, geniş bakış açısı ve getirdiği dinamizm ile biz de Koç Holding'i milletler arası bir yapıdan, global bir dünya şirketine taşıyacağız."

'EN BÜYÜK TESELLİMİZ...'
Genel Kurul Toplantısı, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi M. Koç'un 2015 yılına ilişkin değerlendirmelerinin aktarılması ile devam etti.

"Kısa süre önce oğlum Mustafa V. Koç‘un zamansız kaybı ailece bizleri ve sizleri çok üzdü. O'nun ardından, yurt çapında aldığımız başsağlığı dilekleri en büyük tesellimiz oldu" diyen Koç, bu benzersiz dayanışmadan dolayı ailesi ve şahsı adına herkese teşekkür etti.

Koç geçtiğimiz yıl gerek Türkiye'de, gerekse uluslararası arenada yaşanan büyük hareketliliklere dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Yurt içinde seçimlerin yenilenmesi ve terör olayları çalkantılı bir sürece yol açarken, dünyadaki ekonomik ve jeopolitik gelişmelerde de bir durulma olmadı. Bütün bu gelişmeler karşısında 90 yıllık tecrübemizin desteğiyle ve zamanında aldığımız tedbirlerle Koç Holding olarak geçtiğimiz yılı oldukça başarılı bir performansla geride bıraktık.

Son yıllarda özel sektör yatırımlarındaki yavaşlamaya karşın, yatırımlarımıza ara vermeksizin devam ettik. Son 4 yılda toplam 12 milyar dolar mertebesinde kombine yatırımla ülkemiz ve topluluğumuz için yüksek katma değer yaratacak önemli projeleri hayata geçirdik."

Koç Holding olarak geçen yılı oldukça başarılı bir performansla geride bıraktıklarını dile getiren Koç, son yıllarda özel sektör yatırımlarındaki yavaşlamaya karşın, yatırımlara ara vermeden devam ettiklerini hatırlattı.

Yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Koç, şunları kaydetti:

"Tüpraş'taki 3 milyar dolarlık yatırımımızı geçen yılın ilk aylarında devreye aldık. Sadece bu yatırımımız ülkenin yıllık cari açığına 1 milyar dolar mertebesinde destek verecektir. Aynı dönemde otomotiv şirketlerimiz Ford Otosan ve Tofaş'ta toplam 3 milyar dolar seviyesinde yatırımlarla ihracata yönelik yepyeni modelleri devreye soktuk.

Bu ürünlerimiz iç piyasada olduğu gibi ihracat piyasalarında da büyük beğeni topladılar, birçok uluslararası ödül aldılar. Beyaz eşyada dış piyasalarda pozisyonunu daha da güçlendirme yolunda Arçelik'in yatırımları devam ediyor, Tayland'da yeni fabrikamız açıldı. Başarılı yatırımlarımız ve risk yönetim politikalarımız ile önümüzdeki fırsatları analiz ederek yatırımlarımızı planlarken, güçlü bilançomuzu ve nakit akışımızı korumaya özen gösteriyoruz."

Genel Kurul Toplantısı'nda 21 Ocak 2016'da hayatını kaybeden Mustafa V. Koç’un vefatından önce kaleme aldığı 2015 yılı değerlendirmesi de aktarıldı.

Mustafa V. Koç son değerlendirmesinde şu ifadelere yer vermişti:

"Geride bıraktığımız yıl tüm dünyada, geleceğimizi şekillendirecek birçok politik, ekonomik ve toplumsal gelişmeye sahne oldu. Bu gelişmeler, küresel piyasalarda risk algısını değiştirirken, politikada yeni söylemler oluşturdu, toplumsal alanda ise barışın önemini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.

Koç Topluluğu'na baktığımızda ise 2015 başarılarımızı devam ettirdiğimiz bir yıl oldu. Belirsizliklerin ve çalkantıların arttığı günümüz küresel iş dünyasında, Topluluk olarak kararlılıkla ve cesaretle yeni yatırımlar yapmayı, istikrarlı büyümeyi ve rekabet gücümüzü artırmayı sürdürdük.

Sürdürülebilir büyüme sağlayabilmek ve her türlü dalgalanmayı başarılı bir şekilde yönetebilmek için yönetim kalitemize ve risk yönetim sistemlerimize özel önem vermeye devam ettik.

Yeni atılımlara her an hazırlıklı olmak için finansal yapımızı güçlü tuttuk. Bundan sonraki hayalimiz ise uluslararası arenada çok daha önemli ve büyük başarılar gerçekleştirmek, yurt içindeki uzun vadeli liderliğimizi yurt dışına taşımak ve portföyümüzü küresel arenada faaliyet gösteren şirketler ve organizasyonlar ile desteklemek.

Bu hayalimizi de gerçekleştireceğimize ben şahsen yürekten inanıyorum."

Koç Holding’in yeni Yönetim Kurulu belirlendi
Koç Holding 52. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda seçilen Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmaktadır:

Rahmi M. Koç Şeref Başkanı

Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı

Ali Y. Koç Başkan Vekili

Semahat S. Arsel Üye

Temel K. Atay Üye

Dr. Bülent Bulgurlu Üye

Caroline N. Koç Üye

İpek Kıraç Üye

Levent Çakıroğlu Üye

Prof. Dr. John H. McArthur Üye

Prof. Dr. Heinrich V. Pierer Üye

Peter Denis Sutherland Üye

Dr. Kwok King Victor Fung Bağımsız Üye

Muharrem Hilmi Kayhan Bağımsız Üye

Kutsan Çelebican Bağımsız Üye

Mustafa Kemal Olgaç Bağımsız Üye

Jacques Albert Nasser Bağımsız Üye

Anne Lauvergeon Bağımsız Üye

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)