BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMustafa Koç Davos'ta bu konuşmayı yapacaktı----

Mustafa Koç Davos'ta bu konuşmayı yapacaktı

Mustafa Koç Davos'ta bu konuşmayı yapacaktı
25 Ocak 2016 - 07:09 www.finansgundem.com

Vefat ettiği gün Davos'a gitmeye hazırlanan Mustafa Koç'un Dünya Ekonomik Forumu'nda yapmayı planladığı konuşmanın metni açıklandı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, eğer hayatta olsaydı Davos’ta HeForShe’nin etkinliğinde bir konuşma yapacaktı. HeForShe’nin 10 Küresel Etki Şampiyonun biri olan Mustafa Koç’un diğer şirket liderleri gibi toplantıya gelmesi beklenirken ölüm haberini alınması ise Davos’ta da şok etkisi yarattı. HeForShe’nin Davos’taki etkinliğinde onun anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından eğer hayatta olsaydı Mustafa Koç’un toplantıda vereceği mesajların da yer aldığı konuşma metni Koç Ailesi'nin izniyle okundu.

İşte Kadınlar haber sitesinin özel haberine göre, Mustafa Koç'un Davos'ta yapmayı planladığı konuşmanın metni, şöyle:

"Ben gelişmekte olan bir ülkeyi temsil eden tek etki lideri olarak, benzer kültürlerden başka liderleri de bu konuya sahip çıkmaları yönünde cesaretlendirmek istiyorum.

Unutmayalım ki, kadınların yeterince özgürleşmediği, güçlenmediği, eğitim ve istihdam olanaklarına erişemediği bir dünyada kalkınma da mümkün olmayacaktır.

Eşitliği konuşmak çok daha zor

Toplumsal cinsiyet eşitliği, gelişmiş ülkelerde bile ulaşılması zor bir hayal gibi. Ancak hepimizin bildiği gibi bu cinsel eşitlik uçurumunu kapatmak gelişmekte olan ülkelerde daha da zor. Hele bu eşitliği sağlamak, konuşmak, cinsiyet normları olan kültürlerde çok daha zor.

Liderlere cesaret vermek istedim

Gelişmiş ülkelerden tek HeForShe IMPACT şampiyonu olmaktan gurur duyuyorum. Bu meydan okumayı kabul ettim çünkü benzer kültürlerden gelen liderlere cinsiyet eşitliğini konuşmak için cesaret ve ilham vermek istedim. Sosyal ve iş hayatında erkek egemenliğine, cinsiyet hakkındaki kalıplaşmış yargılara ve seksizme karşı çıkmak bizim sorumluluğumuzda. Çünkü meydan okuma ne kadar zor olursa ödülü de o kadar iyi olur.

Kadını güçlendirmeden kalkınma olmaz

Özellikle gelişmekte olan ülkelerde kadınları güçlendirmeden, eğitmeden, özgürlüğe kavuşturmadan dünya çapında kalkınma amacına ulaşmak mümkün olmayacaktır. Gelişmiş ülkelerdeki birçok rol model olan insan, cinsiyet hareketine katkıda bulundular. Şimdi gelişmekte olan ülkelerin daha çok rol model çıkarma zamanı.

Farkında değildim

Açıkçası ben bu eşitsizliğin ciddiyetinin boyutunun farkında değildim, taki cinsiyet eşitliği lensiyle bakmaya başlayana kadar. Örneğin iş yaşamında kadın çalışanı geçmişteki performasıyla, erkek çalışanı ise gelecekteki potensiyeline göre teşvik ettiğimizin farkında değildim. Bunun gibi önyargılar topluma ve iş hayatına zarar veriyor. Eşitsizliğin arkasında bunu destekleyen bir literatür var.

Olguyu gerçekliğe dönüştürüyoruz

Kadını iş yaşamından uzak tutamayız. Benim HeForShe'de sevdiğim şey; bu cinsiyet eşitliği olgusunu bir gerçekliğe dönüştürüyoruz olmamız. Ben bu fırsatı değerlendirerek diğer liderleri ve şirketleri gereken insan gücü ve zamanı ayırarak cinsiyet eşitsizliğini çözmeleri için davet ediyorum. bugün yayınladığımız rapor yolculuğumuzu, onun ilk adımlarını ve eşitliği gerçekliğe dönüştürmeyi anlatıyor."

Ben gelişmekte olan bir ülkeyi temsil eden tek etki lideri olarak, benzer kültürlerden başka liderleri de bu konuya sahip çıkmaları yönünde cesaretlendirmek istiyorum. Unutmayalım ki, kadınların yeterince özgürleşmediği, güçlenmediği, eğitim ve istihdam olanaklarına erişemediği bir dünyada kalkınma da mümkün olmayacaktır."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)