BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMustafa Cumhur Ersümer parti kuruyor----

Mustafa Cumhur Ersümer parti kuruyor

Mustafa Cumhur Ersümer parti kuruyor
13 Haziran 2016 - 16:27 www.finansgundem.com

Eski Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, merkez sağ partide kurucu il başkanı olabileceğini, hatta bölgede teşkilatlanmayı sağlayabileceğini söyledi

Bir merkez sağ partinin olmamasının oy dağılımında dengesizliklere sebep olduğunu söyleyen Ersümer, kurulacak bir merkez sağ partide kurucu il başkanı olabileceğini, hatta bölgede teşkilatlanmayı sağlayabileceğini söyledi.

Anavatan Partisi'nde 33 yıl önce Mustafa Cumhur Ersümer'in il başkanlığı döneminde başlatılan partililerle iftar geleneği; bu yıl Ezine ilçesinde gerçekleşti. Ezine Yanmazlar Opet Dinlenme Tesisleri'nde düzenlenen iftarı, eski ANAP'lılardan Alaittin Ceyhan organize etti. Çanakkale ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu iftarda; Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, sevgi seliyle karşılandı. İftara, ANAP eski il ve ilçe başkanları ile belediye başkanları, partililer katıldı.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN GETİRİLDİĞİ YERE BAKIN"

Ersümer, iftardan sonra yaptığı konuşmada Çanakkale yerelini ve ülke gündemini değerlendirdi. Yapılan bütün kamuoyu yoklamalarında vatandaşların bir numaralı sorununun terör, iki numaralı sorununun ise hayat pahalılığı ve işsizlik olduğunu belirten Ersümer, "İnsan iline, ülkesine bakıp bir rahat nefes almak istiyor. Gördüğünden haz duymak istiyor. Geleceğine güvenle bakmak istiyor. Ama nerede. İçi kan ağlayan ülke olduk. Bir yılda 1002 şehit verdik. Bin fidan, bin can. Ateş düştüğü yeri yakar. Doğru ama bu ateş hepimizi, bütün ülkeyi yakıyor kavuruyor. Analar ağlamasın diye çıkılan çözüm sürecinin geldiği, getirildiği yere bakın. Son dört yılda ekonomide işler çok iyi gitmiyor. Hayat pahalılığı, işsizlik vatandaşımızın en önemli sorunu olarak ortada duruyor. Dış siyasette geldiğimiz nokta tam anlamıyla Suudi Arabistan ve Katar ekseninde yalnızlık. Gerekli tedbirler acilen alınmaz, yeni politikalar üretilmezse Türkiye bölgesinde ve dünyada ıssız adama dönüşecek. Başkanlık sistemi olacak mı, nasıl bir başkan olacak ? Partili mi, yoksa Türk tipi mi bilemiyoruz" dedi.

"PARTİLER LİDERLERİNDEN ŞİKAYETÇİ"

Bugünkü oy dağılımındaki dengesizliğin bir merkez sağ partisinin bulunmayışından kaynaklandığına dikkat çeken Ersümer, "Yeni bir parti, yeni bir oluşum olacak mı? Gül ve arkadaşları da parti kurar mı? MHP'den ayrılanlar olur mu? Onlar parti kurar mı? Maalesef ülkemizde bir muhalefet sorunu var, insanlarımız oy verdikleri partilerden memnun değiller. Partililer liderlerinden şikayetçi. Her konuşmamda ifade ettiğim gibi bu oy dağılımındaki dengesizlik, bir merkez sağ partinin yokluğundan, merkez sağ seçmenin oyunun partilere dağılımından kaynaklanıyor. Oysa bir merkez sağ parti denge unsurudur. Gelecek günler Türkiye bakımından iç siyasette de, dış siyasette de, ekonomide de birçok değişikliklere gebe gözüküyor. Bekleyip göreceğiz. Ama en içten dileğimiz ülkemiz için iyi şeyler olsun öncelikle. Akan kan dursun, geçlerimiz işsiz kalmasın, çalışanlarımız alın terlerinin karşılığını alsın, çiftçimiz namerde muhtaç olmadan yaşantısını sürdürebilsin. Dışta itibarımız, içte istikrarımız olsun. Geleceğimizden ümitkar olalım. Birçok karanlık nokta var. Şimdi buradan bizde hep birlikte bir ışık yakalım. Bu içimizden kopan duyguların ifadesi olsun, belirsizlikler sona ersin, karanlıklar aydınlansın" dedi.

Salonda ışıkların karartılmasıyla birlikte iftara katılanlar üzerinde 'Ersümer' yazılı el lambalarını yakarak merkez sağ partinin ilk ışığını yaktı. Ersümer ise, bir merkez sağ parti ihtiyacının kamuoyunda da büyük çapta kabul gördüğünü söyleyip, kurulması halinde Çanakkale'de kurucu il başkanı olabileceğini, gerekirse de bölgede teşkilatlanmayı sağlayabileceğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)