BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMüslüman protestoculara polis ateşi, 3 ölü----

Müslüman protestoculara polis ateşi, 3 ölü

Müslüman protestoculara polis ateşi, 3 ölü
12 Ağustos 2020 - 17:05 www.finansgundem.com

Hindistan'ın Bangalor kentinde Hz. Muhammed hakkındaki bir Facebook paylaşımı nedeniyle başlayan protestolarda polis kalabalığa ateş açtı, üç kişi öldü.

Banglor'da bir grup müslüman, Hz.Muhammed'e hakaret eden bir paylaşımda bulunulduğu iddiasıyla Akhanda Srinivas Murth isimli siyasetçinin evinin önünde toplandı. Hakaret paylaşımı yapan şahsın, politikacının akrabası olduğu belirtildi. BBC Türkçe'nin haberine göre, öfkeli kalabalığın araçları ateşe verdiği, olay yerine giden polislere taş attığını öne sürüldü. Polisin kalabalığın üzerine ateş açtığı, 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Yetkililer cop ve biber gazının yetersiz kalması nedeniyle gerçek mermi kullanmak zorunda kaldıklarını açıkladı. Olaylara yol açan yapan kişinin yanı sıra 110 protestocu da gözaltına alındı. Aralarında bazı üst düzey polislerin de bulunduğu 60 polisin yaralandığı olaylar nedeniyle kentin bazı bölgelerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Protestoların odağındaki Akhanda Srinivas Murthy ise paylaştığı video mesajında, "Müslüman kardeşlerime, hukuku çiğneyen biri nedeniyle kavga etmemelerini söylüyorum. Sorun ne olursa olsun hepimiz kardeşiz. Bunun sorumlusu kimse ceza alacaktır" sözleriyle seslendi.

10 milyonun üzerinde nüfusu olan Bangalor'un yaklaşık yüzde 15'i Müslüman.

Dışişleri'nden Batı Trakya'daki ilkokulları kapatan Yunanistan'a tepki

Bilim insanları tarih verdi: 2035

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)