BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMüslüman astronot: Seferi olduğum için uzayda oruç tutmayacağım----

Müslüman astronot: Seferi olduğum için uzayda oruç tutmayacağım

Müslüman astronot: Seferi olduğum için uzayda oruç tutmayacağım
26 Ocak 2023 - 13:40 www.finansgundem.com

Önümüzdeki ay uzaya yolculuk yapacak olan Müslüman astronot Neyadi, seferi olduğu için Ramazan'da uzayda oruç tutmayacağını açıkladı.

26 Şubat'ta Space X'in Falcon 9 roketiyle Uluslararası Uzay Ajansı'na gidecek olan Dragon kapsülünün 6'ıncı mürettebatı basın toplantısında soruları cevapladı. Görev alacak yeni mürettebatın üyelerinden Arap asıllı Müslüman astronot Sultan al-Neyadi seferi olduğu için uzay görevi sırasında oruç tutmayacağını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin uzaya gönderdiği ikinci astronot olmaya hazırlanan Neyadi, altı ay sürecek görevin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle oruç tutup tutmayacağının sorulması üzerine, "Ben seferi tanımı içindeyim" dedi ve bu nedenle orucun zorunlu olmadığını ve tutmayabileceğini belirtti.

Euronews'in haberine göre Neyadi her şeyin görevi tehlikeye sokabileceğini ya da mürettebat üyelerini riske atabileceğine dikkat çekerek, "yeterli miktarda yemek yenmesine izin verildiğini" söyledi. Kendini iyi hissetmeyenlerin oruç tutma zorunluğunun olmadığını da sözlerine ekledi.

BAE'den ilk astronot Hazzaa al-Mansoori Eylül 2019'da Uluslararası Uzay İstasyonu'nda sekiz gün geçirmişti.

Dünyadaki siyasi gerilimler uzaya etkisi

Toplam dört personelden oluşan ekipte Neyadi'nin yanı sıra Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) iki astronotu Stephen Bowen ve Warren Hoburg ile, Rus kozmonot Andrey Fedyaev bulunuyor.

Gazetecilerin Ukrayna'daki savaş gibi yeryüzünde yaşanan siyasi gerilimlerin uzaya taşınıp taşınmadığına dair bir sorusuna yanıt veren NASA'nın deneyimli astronotu Bowen, "Uzaya çıktığınızda, sadece tek bir mürettebat, tek bir araç ve hepimizin aynı hedefi var." diye konuştu. 

Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki uzay işbirliğinin uzun bir geçmişi olduğuna dikkat çeken Rus kozmonot Fedyaev de soruya, "Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki insanların uzaydaki yaşamı, insanların Dünya'da nasıl yaşaması gerektiği konusunda gerçekten çok iyi bir örnek oluşturuyor." şeklinde yanıt verdi.

Ekip 26 Şubat'taki fırlatışı takiben, ekim ayından bu yana Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çalışan 5. mürettebattan görevi beş gün içinde devralarak altı aylık görevine başlayacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda halen üç NASA astronotu, üç Rus kozmonotu ve bir Japon astronot bulunuyor.

İki kozmonot ve bir NASA astronotunun dünyaya dönüşü ekip üyelerini geri getirecek olan Soyuz M-22 kapsülünün çarpan küçük bir meteor nedeniyle hasar görmesi üzerine ertelendi. 

Rusya, Rus kozmonot Dmitry Petelin ve Sergei Prokopyev ile NASA astronotu Frank Rubio'yu geri getirmek için 20 Şubat'ta boş bir kapsül göndermeyi planlıyor.

NASA'dan Uzay İstasyonu'nu imha etme planı!

 

NASA'dan 415 milyon dolarlık uzay istasyonu anlaşması

 

Samantha Cristoforetti, Uzay İstasyonu'na ilk kadın komutan oldu

 

Rusya'dan tehdit: Uzay İstasyonu ABD veya Avrupa’ya düşebilir

 

Ünlü astronot Aldrin, 93 yaşında dünya evine girdi

 

'Astronotum uzayda kaldım' dedi: 550 bin TL'sini aldı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)