BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusk'un uzay projesiyle alay ettiler----

Musk'un uzay projesiyle alay ettiler

Musk'un uzay projesiyle alay ettiler
07 Haziran 2021 - 14:44 www.finansgundem.com

Rus uzay ajansı Ruscosmos'un başkanı Dmitry Rogozin, ABD'li teknoloji milyarderi Elon Musk'a sert eleştiriler yöneltti. Rogozin, Musk'ın uzay hedeflerini "peri masalı" diye niteledi.

Tesla ve SpaceX CEO'su Musk, insanların Ay ve Mars'ta üsler ve şehirler kurarak buralarda barınabilmesi için özel uzay araçları geliştiriyor. Teknoloji milyarderi "insanlığın çok gezegenli olması" çağrısını sıklıkla dile getiriyor.

Öte yandan teknoloji dünyasının bazı simaları Musk'ın uzay hedeflerini gerçekçi bulmuyor. Şimdi Rogozin de o kişiler arasında yerini aldı.

Rogozin, Musk'ın Dünya'dan Mars'a düzenli uçuşlar düzenleme planlarının "masaldan" başka bir şey olmadığını söyledi.

2-5 Haziran 2021'de düzenlenen St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda konuşan Rogozin, "Teknolojiye hakim kişiler, bunun tam bir saçmalık olduğunu anlıyor" dedi.

"İnsanların hoşuna gidiyor. Bu bir 'Vay canına' etkisi. Ama gerçekte şanslı bir akrobasiden ibaret. Bu tür peri masallarını anlatan bir sürü insan var."

Geçen yıl Musk, ilk insanların 6 yıl içinde Mars'a ulaşacağını söyleyerek "Bu harika bir macera olacak" diye konuşmuştu. Musk, "Eğer ölmezseniz deneyimleyeceğiniz en heyecan verici şeylerden biri" diye eklemişti.

Öte yandan Britanya'nın baş astrofizikçisi Lord Martin Rees de teknoloji milyarderinin hedeflerine sıcak bakmadığını açıklamıştı.

Dubai'de düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi'nin 10 Mart'ta çevrimiçi gerçekleşen panelinde konuşan Rees, şunları söylemişti:

"Elon Musk'ın bir milyon insanın Mars'a yerleşeceği fikri tehlikeli bir yanılsama. Mars'ta yaşamak, Güney Kutbu'nda veya Everest Dağı'nın ucunda yaşamaktan daha kolay değil."

Panelde Lord Rees'in yanı sıra, ABD'li astrofizikçi ve eğitimci deGrasse Tyson da yer almıştı. Ünlü gökbilimci, insan nüfusunun Mars'a aktarılmasının "gerçekçi olmadığını" ifade etmişti.

Bitcoin etkinliğinde Musk'a küfür ettiler

 

Elon Musk iddiası Bodrum'da fiyatları uçurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)