BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMusk'tan milyarder vergisine tepki----

Musk'tan milyarder vergisine tepki

Musk'tan milyarder vergisine tepki
28 Ekim 2021 - 15:36 www.finansgundem.com

Milyarder Elon Musk, ABD Kongresindeki Demokratların 'milyarderlerin daha fazla vergiye tabi tutulmasını' öngören tasarısına tepki göstererek, parasını 'insanlığı Mars'a götürmek ve bilincin ışığını korumak için' kullandığını iddia etti.

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, ABD Kongresindeki Demokratların hazırladığı ve milyarderlerin daha çok vergilendirilmesini öngören tasarıya tepki gösterdi.

Musk, Twitter'da Washington Post muhabiri Christian Davenport'un tasarıda Musk ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un önümüzdeki 5 yıllık dönemde 50 milyar dolar ve 44 milyar dolar tutarında olabilecek vergi faturalarının, Mars misyonu için kullanılabileceği yönündeki paylaşımına yanıt verdi.
Musk, yanıtında "Planım, parayı insanlığı Mars'a götürmek ve bilincin ışığını korumak için kullanmak" ifadelerine yer verdi.

Sonrasında ise Musk, vergi tasarısına itiraz eden bir kişinin, "Senatör Ron Wyden'ın hayata geçmemiş sermaye kazançları vergisi teklifine karşı çıkan Amerikan vatandaşları için burada incelikli ve diplomatik bir dille hazırladığım mektup şablonu bulunuyor. Bunu kullanabilir veya kendinizinkini hazırlayabilir/gönderebilirsiniz. Seçtiğiniz temsilcileri yazmanız önemli" paylaşımına şeklindeki paylaşımına yanıt verdi.

Musk, "Kesinlikle. Nihayetinde diğer insanların paralarını tüketecekler ve ardından size gelecekler" dedi.

Diğer paylaşımlarında ise asıl meselenin harcamalarla ilgili olduğunu, tüm milyarderlere yüzde 100 vergi getirmenin ABD'nin ulusal borcu üzerinde 'ufak bir etkisinin olacağını' belirtti.

Musk, milyarderleri hedef alan ve realize edilmemiş sermaye kazançları vergisi teklifinin er ya da geç orta sınıflara vuracağını kaydetti.

Net serveti 292 milyar doları bulan Elon Musk, Forbes'un milyarderler listesinin en tepesinde yer alıyor.

Elon Musk’ın Dogecoin’e desteğinin perde arkası

 

Musk’ın servetinin yüzde 2’si dünyadaki açlığı çözer

 

Musk'ın kişisel serveti, şirketleri geride bıraktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)