BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMusk'tan Fed'e faiz çağrısı----

Musk'tan Fed'e faiz çağrısı

Musk'tan Fed'e faiz çağrısı
30 Kasım 2022 - 17:43 www.finansgundem.com

Fed’in enflasyonu azaltma çabalarının durumu daha kötü hale getirebileceğinden endişe duyan Elon Musk, faiz indirme çağrısını yeniledi.

Dünyanın en zengini insanı olan Elon Musk, bir kez daha ABD Merkez Bankası'na (Fed) faizi indirme çağrısında bulundu.

Musk Twitter’da bir kullanıcı ile olan yazışmasında, “Trend endişe verici. Fed’in faiz oranlarını hemen indirmesi gerekiyor. Fed, ekonomide büyük bir gerileme yaşanması ihtimalinin artmasına neden oluyor” dedi.

Finansal analiz hizmetleri veren NorthmanTrader şirketinin kurucusu Sven Henrich, Musk’a yanıt olarak “Fed, enflasyonu yanlış okuyarak uzun süre çok rahat davrandı. Şimdi ise, sonradan gelecek etkileri hesaplamadan faiz oranlarını agresif bir şekilde yükseltiyor. Verdikleri hasarın farkına vardıklarında çok geç olacak” dedi. Musk ise “Kesinlikle” diyerek bu ifadeleri onayladı.

Musk, bu konuda daha önce de tahminde bulunmuştu. Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon ve Goldman Sachs’ın CEO’su David Solomon’un ekonomik uyarılarının ardından, Musk da 24 Kasım’da küresel bir gerilemenin 2024’ün ilkbaharına kadar sürebileceğini tahmin ettiğini söylemişti.

Fed’in Faiz artırımında sona yaklaştığı düşünülmesine rağmen, ABD’de enflasyon son 40 yılın en yüksek seviyelerinde. Son günlerde açıklama yapan Fed yetkilileri, peş peşe dört kez 75 baz puan artırımdan sonra daha küçük artırımlar beklediklerini belirtiyor.

ABD ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü

 

Fed Başkanı Bullard'tan faiz artışı çağrısı

 

FED yavaş da olsa faizleri artıracak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)