BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriMusk, soruşturulmayı bekliyor----

Musk, soruşturulmayı bekliyor

Musk, soruşturulmayı bekliyor
26 Şubat 2021 - 15:31 www.finansgundem.com

Son dönemde kripto para paylaşımları ile ön planda olan ünlü girişimci ve Tesla’nın kurucusu Elon Musk için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun inceleme başlattığı iddiasına kısa da olsa bir açıklama geldi.

SEC tarafından Musk hakkında araştırma başlattığının yazıldığı bir tweet’e Musk, “Umarım doğrudur. Bu harika olur” yazdı.

2018 yılında yaptığı bir açıklamada, “SEC’ye saygı duymuyorum” diyen başarılı iş insanı için bu tür tartışmalar bir nevi oyun olarak görülüyor. SEC’nin, kripto para Dogecoin’i bir menkul kıymet olarak görmemesi sebebiyle, “piyasa manipülasyonu” soruşturmasının başlaması düşük ihtimal olarak nitelendiriliyor. Buna rağmen SEC’nin, Musk’ın tweet’lerini diğer menkul kıymet konularıyla ilgili takip ettiği de biliniyor.

MUSK SPEKÜLASYON MU YAPTI?

Dogecoin’de Musk ile ilgili veri bulmak SEC için zor değil. Japon av köpeği ırkı Shiba Inu ile özdeşleşen Dogecoin, Musk’ın tweet’leriyle çok ciddi bir fiyat rallisi yakalamıştı. Musk 9 aylık oğlu için “DOGE aldım” ifadesini kullanmıştı.

Dün de Dogecoin’le ilgili tweet atan ve görsel paylaşan Musk’ın bu hareketinin ardından kripto parada yine yükseliş görüldü. SEC’nin bir soruşturma başlatması konusunda iddialar doğru olsa bile kurumun ne zamandan başlayarak Musk’ı incelediği bilinmiyor.

Bu iddianın sadece bir dedikodu olduğunu hatta piyasayı manipüle etmek için ortaya atıldığını belirtenler de var. ABD medyası ise Musk’ın sadece SEC ile karşı karşıya gelmek için bile böyle bir soruşturmanın açılmasını istediğini, iddialar doğru çıkmazsa da hayal kırıklığına uğrayabileceğini belirtiyorlar.

Musk, Dogecoin'i Ay'a gönderdi! Fiyatı yüzde 25 yükseldi

Dogecoin'lerin yüzde 28'inin bir kişiye ait olduğu ortaya çıktı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)