BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusk: İnsanlar ölmeli!----

Musk: İnsanlar ölmeli!

Musk: İnsanlar ölmeli!
12 Aralık 2021 - 22:53 www.finansgundem.com

Jeff Bezos'un ölümsüzlük araştırmalarına karşı Elon Musk, "İnsanlar ölmeli" derken, "Bizim bilmediğimiz gizli bir teknoloji mi var?" sorusunu yanıtladı

Uzay firması SpaceX’in ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO'su Elon Musk, yaşlanma karşıtı teknolojilere yönelik fikirlerini açıkladı.

The Wall Street Journal'ın CEO Konseyi Zirvesi'nin sanal oturumunda konuşan Musk, gazeteci Joanna Stern’in sorularını yanıtldı ve insanların daha uzun yaşamasını veya ölümsüz olmasını sağlamanın tehlikelerine dikkat çekti.

Dünyanın en zengin kişisi unvanlı girişimci, insanların ölmesi gerektiğini savundu.

"Ölmek bizim için önemli çünkü insanlar çoğu zaman fikirlerini değiştirmez, öylece ölür" diyen girişimci, şöyle ekledi:

Sonsuza kadar yaşarsanız yeni fikirlerin başarılı olamayacağı çok kemikleşmiş bir toplum haline gelebiliriz.

Gazetecinin "Şu sıralar Twitter’da yaşça büyük kişileri tiye aldığınızı görüyorum. Yaşlanmayı düşünmüyor musunuz veya bizim bilmediğimiz gizli bir teknoloji mi var?" sorusunu yönelttiği milyarder, şu ifadeleri kullandı:

Yaşlanmayla mücadele için herhangi bir gizli teknolojiden haberdar değilim. Ve gerçekten çok uzun bir süre yaşamak için uğraşmalı mıyız? Bilemiyorum.

Yaşlanma karşıtı teknolojilere yatırım yapan isimler arasında Jeff Bezos da gösteriliyor. 

Bezos'un yaşlanmaya karşı çalışmalar yürüten Altos Labs adlı startup'a yatırım yaptığına dair haberlerin ardından Musk, 7 Eylül'de rakibini tiye aldığı bir tweet atmıştı:

Bu işe yaramazsa Bezos ölüme dava açacak!

Musk söz konusu tweette Bezos’un NASA’ya dava açmasına atıf yapmıştı. Bezos’un kurucusu olduğu uzay firması Blue Origin, NASA'nın astronotları Ay'a götürecek uzay aracının inşası için SpaceX'le anlaşmasına nisanda itiraz etmişti.

Bunun reddedilmesinin ardından konu ağustosta mahkemeye taşınmıştı.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih13 Aralık 2021 10:28

    bezos önce kelliğe çözüm bulsun  :o) 

  • Erol g.13 Aralık 2021 05:35

    OTYA YAŞLARDA GÖRME KUSURLARI ARTIYOR VARLIKLI/SERVET SAHİPLERİYLE MAKAM/MEVKİ SAHİPLERİ UZAK/YAKIN-UZAK/ORTA/YAKIN MERCEKLER TAKTIRIP LAZERLE DE GÖZ KUSURLARINI DÜZELTEBİLİYORLAR DÜŞÜK GELİRLİ MAKAM/MEVKİ SAHİBİ L OLANLARSA SADECE UZAĞI ORTAVSEVIYEDE GÖSREREN MERCEK TAKTIRABİLİYOR YANİ GÜNÜMÜZ İNSANLARI BULUŞLARDAN SADECR EKONOMİK GÜÇLERİ KADAR TEKNOLOJİDEN YARARLANABİYOR

  • Erol g.12 Aralık 2021 23:27

    İLHAM GELİP YENİ YARARLI TEKNOLOJİLER GELİŞTİREN KADIN/ERKEK BİLİM İNSANLARININ MADDİ MANEVİ TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANARAK İSTERLERSE YÜZLERCE YIL YAŞAMALARI SAĞLANMALI