BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusk: Eksi faizde sadece aptallar alternatif yatırım aramaz----

Musk: Eksi faizde sadece aptallar alternatif yatırım aramaz

Musk: Eksi faizde sadece aptallar alternatif yatırım aramaz
19 Şubat 2021 - 11:36 www.finansgundem.com

Reel faiz oranlarının negatif olduğunu söyleyen Elon Musk, "aklı olanın" alternatif yatırım arayacağını savundu.

Binance CEO'su Changepeng Zhao, Dogecoin (DOGE) konusunda Elon Musk'ın "aşırı coşkulu" olmasına şaşırdığını söyledi.

Tesla'nın kurucu ortağı ve Dogecoin (DOGE) para birimi için kendini CEO ilan eden Elon Musk, Twitter'da yaptığı açıklamada, mevcut faiz oranları göz önüne alındığında, "sadece aptalların" itibari (fiat) para birimine alternatif aramayacaklarını vurgulayarak Binance CEO'suna yanıt verdi.

Röportajında CZ, Tesla'nın birikim tutarının yüzde 7,7'sine denk gelen 1,5 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) yatırımına atıfta bulunarak, kripto para birimine desteğine vurgu yaptı.

Twitter'da Musk, "Tesla'nın yatırım hamlesi doğrudan benim fikrimi yansıtmıyor. Nakitten daha az 'aptalca' olan Bitcoin'e sahip olmak, S&P500 şirketi için yeterince maceraperest" şeklinde yazdı.

Musk'ın, DOGE para birimine BTC'den daha fazla saygısı olduğu imasına yanıt veren Blockstream CSO'su Samson Mow, "Daha önce satın almadığın için üzgünsün" yorumunu yaptı.

Ancak Musk, "fiat para biriminin negatif reel faizi varken" alternatif yatırımlar aramamanın aptalca olacağını belirtti:

"İtibari paranın negatif reel faizi söz konusu olduğunda, sadece aptallar alternatif aramaz. Bitcoin neredeyse fiat para birimi kadar dandiktir. Buradaki anahtar kelime 'neredeyse…'"

 Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden Dogecoin için "halkın kripto parası" olarak tanım yapmıştı. Ancak Musk, 15 Şubat tarihinde bir tweet atarak, Dogecoin arzının az sayıda balinanın elinde yoğunlaştığını ve yüklü miktarda DOGE sahibi olanların satış yapmaları konusunda telkinde bulunmuştu.

Bitcoin koruması, borsalarda düşüşe karşı zayıf kalıyor

 

Ethereum fiyatı 2 bin dolara yaklaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)