BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMusk, 5 ayda 24 milyar dolar kaybetti----

Musk, 5 ayda 24 milyar dolar kaybetti

Musk, 5 ayda 24 milyar dolar kaybetti
27 Mart 2023 - 08:01 www.finansgundem.com

SpaceX ve Twitter'ın sahibi Elon Musk, Twitter'ı aldığından bu yana değer kaybı sürüyor. Son olarak şirket çalışanlarına gönderdiği bir bilgilendirme metninde 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'a 20 milyar dolar değer biçtiği öğrenildi.

Global çapta teknoloji devi firmaların sahipleri ve CEO'ları son dönemde en çok kazananlar arasında yer alıyorlar. Ancak pandemi sonrası dönemde umduğunu bulamayan tekno zenginler, kayıplar yaşamaya başlamışlardı.

Bunların başında ise Tesla, SpaceX gibi devasa firmaların sahibi Elon Musk geliyor. Musk, Twitter'ı satın alması ile birlikte başlayan süreçte, hem para hem de itibarını büyük ölçüde kaybediyor.

24 MİLYAR DOLAR ERİDİ

Habertük'ten Cem Özenen'in haberine göre, Twitter'ı 2022 yılının kasım ayında 44 milyar dolara satın alan ve CEO'su olan Elon Musk, sosyal medya şirketinin çalışanlarına yaklaşık 20 milyar dolarlık bir değerlemeyle hisse senedi hibeleri teklif etti. Musk'ın Twitter personeline gönderdiği e-posta ile bunu açıkladığı belirtildi. Bu durum ise Musk'ın sosyal medya platformunu satın almak için ödediği 44 milyar doların yarısından fazlasının buharlaştığını ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz senenin sonundan bu yana değer kaybeden ve birçok özelliğini paralı hale getiren Twitter için Elon Musk, aralık ayında Twitter'ın 2023'te "kabaca nakit akışı başabaş noktası" olma yolunda ilerlediğini, çünkü en iyi reklamverenlerin milyarderin devralınmasından sonra sosyal medya platformundaki harcamalarını azalttığını söylemişti.

EN BÜYÜK KAYBI MUSK YAŞADI

Teknolojinin önde gelen milyarderleri için pandemi sonrası dönem zor geçiyor. Özellikle 2022'de büyük kayıplar yaşayan tekno devler, şirketlerinden işten çıkartmalara başlamıştı. Bu dönemde en büyük kaybı yaşayan ise Elon Musk olmuştu. Twitter'ı aldığından bu yana birçok eleştiri ile karşı karşıya kalan Musk'ın kaybı devam ediyor.

Musk yatırım söylentilerini yalanladı

 

Musk’tan Fed’e çağrı: Bu ciddi bir risk

 

Musk'tan Fed'e "faiz" çağrısı

 

Musk: Bu olursa, ezici bir zaferle yeniden seçilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)