BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMüsilaj gerçeği: Ağıt mı umut mu?----

Müsilaj gerçeği: Ağıt mı umut mu?

Müsilaj gerçeği: Ağıt mı umut mu?
14 Haziran 2022 - 15:33 www.finansgundem.com

Prof. Dr. Mustafa Sarı, “Müsilaj-Ağıt Mı Umut Mu?” adlı kitabında denizle olan ilişkinin doğru bir temele oturtulmaması durumunda, tekrarı kesin yeni müsilaj sorunlarıyla yüzleşileceğini anlatıyor.

Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın kaleme aldığı “Müsilaj-Ağıt Mı Umut Mu?” kitabında, ancak Marmara Denizi’ni kapladığında varlığından haberdar olunan müsilajın denizle kurulan yanlış ilişkinin bir sonucu olduğu anlatılıyor. Kitapta yıllardır 25 milyon insanın evsel atıklarının, Türkiye’nin yarısına hizmet sunan endüstrinin atıklarının, denizcilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan atıkların ve yoğun tarımsal üretimden kaynaklanan atıkların yeterince arıtılmadan Marmara Denizi’ne dökülmesi ve bu nedenle denizin can damarı olan akarsuların birer atık kanalı haline gelmesi ele alınıyor.

Prof. Dr. Mustafa Sarı, kitabında yanlış avcılık teknikleri, iklim değişiminin yıkıcı etkilerinin denizleri de ısıtmasının sonuçları ile müsilajı tüm yönleriyle aktarırken, bireysel olarak yapılabilecekleri hatırlatıyor. Prof. Sarı, denizle olan ilişkinin doğru bir temele oturtulmaması durumundaysa, tekrarı kesin yeni müsilaj sorunlarıyla yüzleşileceğini akıcı bir dille açıklıyor. Marmara Denizi ile ilgili bilimsel gerçeklerin çözüm önerileriyle sunulduğu kitap, deniz için umudun halen var olduğunu hatırlatıyor.

Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın “Müsilaj-Ağıt Mı Umut Mu?” adlı kitabı Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Prof. Dr. Mustafa Sarı hakkında

Uzun yıllar Van Gölü inci kefalinin korunmasıyla ilgili çalışmalar yaptı. Geliştirdiği sorun temelli sosyal katılımcılık modeli doğa korumaya yeni bir perspektif getirdi. Su kaynaklarının yönetimi, sürdürülebilir balıkçılık ve sosyal girişimcilik alanlarında çalışmalar yapıyor. Son yıllarda Marmara Denizi balıkçılığının sürdürülebilirliğine odaklandı. 2016 yılından beri bilimsel çalışmalar ve medya aracılığıyla müsilaj konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Halen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde akademik çalışmalarını sürdürüyor. Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında Marmara Belediyeler Birliği bünyesinde kurulan Bilim ve Teknik Kurulu’nun üyesi.

Müsilajla mücadele düzenlemesi yasalaştı

Fransa alarmda! Tehlikeli bakteri bir üründe daha görüldü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)