BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMüsilaj denetimlerinde 8 işletmeye kapatma cezası----

Müsilaj denetimlerinde 8 işletmeye kapatma cezası

Müsilaj denetimlerinde 8 işletmeye kapatma cezası
18 Haziran 2021 - 16:34 www.finansgundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaj denetimlerine ilişkin, "4 bin 41 denetim gerçekleştirdik. 8 işletmeye kapatma cezası ve 12,5 milyon lira para cezası uygulandı" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde yapılan müsilaj temizliği ve denetimlerine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Kurum, açıklamasında şunları kaydetti;

"Marmara'nın kirletilmesine izin vermeyeceğiz"

4 bin 41 denetim gerçekleştirdik. 8 işletmeye kapatma cezası ve 12,5 milyon lira para cezası uygulandı. 7 gün 24 saat denetimlerimiz devam edecek. Marmara'nın kirletilmesine izin vermeyeceğiz.

Kapattığımız işletmelerin 3'ü Yalova'da, 3'ü Balıkesir'de, 2'si Tekirdağ'da. Bugüne kadar çalışmalar çerçevesinde toplamda 3 bin 850 metreküp müsilajın temizliğini sağlayarak bertaraf tesislerine gönderdik.

Biyolojik ve teknik çalışmalarımız sürüyor. Deniz dibindeki azotun yüzde 40 azalması halinde bilim insanlarımız Marmara'nın eski haline dönebileceğini söylüyorlar.

"Atılması gereken tüm adımları atıyoruz"

Amacımız, 25 milyon vatandaşımızın yaşadığı bu alanımızı koruma altına alarak gelecek nesillere bugünden daha iyi şekilde bırakmaktır. Bizim çalışmalarımız takvim çerçevesinde ilerliyor. Atılması gereken tüm adımları da atıyoruz. Müsilajdan aldığımız numuneler ağır metaller içermediği yönünde.  

Çanakkale Boğazı'nın Ege çıkışında müsilaj görüldü

 

Lodos nedeniyle kıyılara müsilaj geri geldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)