BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMÜSİAD'ın fuarına dev katılım----

MÜSİAD'ın fuarına dev katılım

MÜSİAD'ın fuarına dev katılım
18 Eylül 2014 - 09:12 www.finansgundem.com

15. MÜSİAD Fuarı 26 Kasım’da başlayacak . Fuar, "4. Filistin İş Forumu Kongresi" ve "30. İSEDAK Zirvesi"ne de ev sahipliği yapacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) düzenlediği 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. Uluslararası İş Forumu Kongresi 26-30 Kasım'da CNR Fuar Merkezi’nde başlayacak.

15. MÜSİAD Fuarı ve 18. Uluslararası İş Forumu Kongresi’nin basın tanıtımı MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ile Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan’ın katılımıyla düzenlenen toplantıyla yapıldı.

Adnan Bostan, toplantıda yaptığı bilgilendirmede, etkinliğin fuar ve kongre dışında "4. Filistin İş Forumu Kongresi" ve "30. İSEDAK Zirvesi"ne de ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür eden Bostan, bunun yanı sıra 9 bakanlık ve yerel, uluslararası kurum ve kuruluşlardan aldıkları destekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bostan, bu yıl 102 ülkeden 7 bin yabancı işadamının katılımını hedeflediklerini ve çalışmaların bu yönde sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

“14. MÜSİAD Uluslararası Fuarı 45 bin metrekare kapalı alanda gerçekleştirilmişti, bu sene 100 bin metrekare kapalı alan kullanılacak.  Etkinlik, ülkemizden ve yurt dışından devlet başkanı ve seçkin devlet adamları, bürokratlar, ticaret ve sanayi odaları başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları, akademisyenler, uluslararası ve yerel ekonomi editörleri ve basın mensupları, yatırımcılar, genç girişimciler ve uluslararası seçkin işadamlarının buluştuğu, küresel iş dünyasının gündeminde olan konuların ele alındığı ve somut çözümlerin sunulduğu, katılımcılar arasında sektörel işbirliği ve dayanışma için fırsatlar, ortamlar oluşturan, ticaret ve yatırım köprüleri inşa eden bir platform olmuştur.”

MÜSİAD’ın teknolojiye ve bilgi teknolojilerine verdiği önemden bahseden Bostan, bu kapsamda bu yıl ilk defa etkinlik çerçevesinde "High Tech Port" konseptine müstakil olarak ayrı bir hol ayrıldığını aktardı.

Bostan, alanda sergilenmesi beklenen ürünleri ise şöyle açıkladı:

"Meteksan Savunma Sanayii yeni ürettiği radar sisteminin basın lansmanını fuarımızda yapmayı planladığını, TAI ATAK helikopterini ve ANKA insansız hava aracını ilk defa bir sivil fuarda sergileyeceğini,  Kale-Baykar, 3 adet insansız hava aracını ve Türkiye’nin ilk jet motorunu bu fuarda sergileyeceğini, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu milli piyade tüfeğini ilk defa sivil bir fuarda sergileyeceğini, Dirinler, yeni makine sistemini getireceğini, Turkcell teknoloji, ‘Geleceği Yazanlar-Genç Yazılımcılar’ projesini, Roketsan Savunma Sanayii, roket sistemlerini ilk defa sivil bir fuarda sergileyeceğini, Avea da  5 yeni teknolojisini fuarımızda sergileyeceğini ifade etti."

Adnan Bostan, fuar kapsamında ayrıca geleneksel el sanatları ve zanaatkarlar sergisi, yeni teknolojiler sergisi, katılımcı ülkelerin ticaret fırsatları sunumları, yatırım ve inovasyon projeleri, MÜSİAD şubeleri ve bölgesel kalkınma ajansları işbirliğiyle yabancı heyetler için Anadolu şehirlerinde iş forumlarının yer alacağını sözlerine ekledi.

Verilen bilgiye göre, misafir heyetler yalnızca İstanbul’u değil Anadolu’yu da dolaşarak MÜSİAD şubeleri ile iş forumları düzenleyecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)