BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMÜSİAD'dan kadın girişimcilere destek----

MÜSİAD'dan kadın girişimcilere destek

MÜSİAD'dan kadın girişimcilere destek
25 Mayıs 2016 - 06:47 www.finansgundem.com

MÜSİAD, kadın girişimcilere destek ve kadın üye sayısını artırma kararı aldı

MÜSİAD'ın düzenlediği Kadın Girişimciler Zirvesi cuma günü yapılacak. Elif Ergu, Hürriyet'teki haberinde, zirve öncesi MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın açıklamalarına yer verdi. İşte o haber:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kadın girişimcileri desteklemeye ve MÜSİAD içindeki kadın üye sayısını artırmaya karar verdi.

Bu amaçla da hem yönetim kademelerinde kadınlara yer vermeye hem de kadın girişimcileri destekleyen projeler üretmeye başladı. Bu hafta Cuma günü MÜSAİD tarafından yapılacak olan Kadın Girişimciler Zirvesi’nde de gündem kadın işverenlerin desteklenmesi ve kadın girişimciliğinin artırılması olacak. Zirve öncesinde bir araya geldiğimiz MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Türkiye’de yıllık cirosu 1 milyon lirayı aşan işveren kadın şirketlerinin tüm işveren şirketlerine oranının yüzde 3 olduğunu hatırlatarak, “Amacımız bu oranı yukarı çekmek, 5 yıl içinde kademeli olarak bu oranı yüzde 15’e getirmeyi istiyoruz” dedi. Bunu sağlamak için de Melek Danışman projesini hayata geçirmeye başladıklarını anlatan Olpak, konusunda uzman kişilerin işveren kadınlara yüz yüze danışmanlık yapacağı, yol göstereceği bir oluşum hazırladıklarını, amaçlarının kadın işverenlerini güçlendirmek olduğunu söyledi.

BİZİM AYIBIMIZ DEĞİL

MÜSİAD’ın 11 bini aşan üyelerinin arasında da kadınlar çok az sayıda. Hatta Olpak tam sayı vermekten de çekinerek, “Ne yazık ki kadın üye sayımız 3 basamaklı rakamlarda. Bunun artmasını biz de istiyoruz. Ancak bu da bizim ayıbımız değil. Ülkemizde kadın işveren sayımız az. Biz de bu yüzden destekleyici projeler hazırlamaya karar verdik” dedi. Melek Danışman uygulaması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde gerçekleşecek. İlk etapta pilot bölgede uygulama yapılacak. Finans yönetiminden, imalat süreçlerine kadar farklı alanlarda kadınlara danışmanlık verilecek. Danışman ekip ürün, fiyat, lokasyon, ve tanıtım ana konularında hizmet verecek, kurulacak çağrı merkezi ile kadınlar uzmanlara her an ulaşabilecek. MÜSİAD’ın Kadın Girişimciler Zirvesi’nde de Kadın Girişimciliği ve Teşvik, Osmanlı ve İslam İktisadında Kadının Yeri ve Gelişmek ve Güçlenmek başlıklarında oturumlar düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katılacağı zirveye 500 kadın işveren ve yönetici davet edildi. Olpak, zirvedeki hedeflerini de şöyle sıraladı: “Kadınların yeni ve farklı yaklaşımlarının daha fazla Türkiye piyasalarına yansımasını sağlamak, istihdam oluşturma, eğitim ve girişimciliği geliştirmek, kadınların iş yaşamında yaşadığı sorunları demokratik zeminde dile getirmesini sağlamak.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)