BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMÜSİAD'dan Cenevre çıkarması----

MÜSİAD'dan Cenevre çıkarması

MÜSİAD'dan Cenevre çıkarması
21 Mart 2015 - 05:18 www.finansgundem.com

MÜSİAD Cenevre Temsilciliği lansmanı yapıldı. Başkan Olpak, "Euro'da yaşanan değişimin Türkiye'nin ihracatını negatif etkileyeceğini düşünüyoruz" dedi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Cenevre Temsilciliği tanıtımı yapıldı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen programda, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak moderatörlüğünde G20-B20 Türkiye Dönem Başkanlığı ve Dünya Ekonomi Trendler konulu İsviçre-Türkiye İş Forumu gerçekleştirildi.

Foruma, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Mehmet Tuğrul Gücük, Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Haluk Ilıcak ve Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder ile İsviçre ve Türkiye'den şirket CEO’ları katıldı.

Forumdaki konuşmasında Olpak, Türkiye'nin B20 dönem başkanlığı sürecinde yaptıkları ve yapacakları hakkında bilgi verdi ve ticaret ile yatırım fırsatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Forum sonrasında AA muhabirine açıklamada bulunan Olpak, "Bugün biz üç amaç için Cenevre'deyiz. Bunlardan biri, MÜSİAD Cenevre'nin lansmanı. İkincisi, bu lansmanı bir fırsat bilerek MÜSİAD'ın Avrupa genel idare kurulu toplantısını yarın gerçekleştirmek. Üçüncü amacımız ise, Türkiye bu yıl G20'nin dönem başkanlığını yapıyor. Biz de işin B20 ayağında MÜSİAD olarak yürütme kurulunda temsil ediliyoruz. G20 ve B20'nin oluşturabileceği iş ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek. Bu üç amaç için bir araya geldik" dedi.

"Euro'da yaşanan değişimin, Türkiye'nin ihracatını negatif olarak etkileyeceğini düşünüyoruz" diyen Olpak, İsviçre Frankının değer kazanması hakkında "İsviçre Frankında eğer akıllı davranabilirsek İsviçre'ye yapacağımız ihracatı arttırma yönünde olumlu olur diye değerlendirebilirim" dedi. 

Forumda konuşan Gücük ise, Türkiye'nin G20-B20 dönem başkanlığını ön plana çıkartacak girişimlerin önemine dikkati çekti.

Programın açılış konuşmasını ise MÜSİAD İsviçre Başkanı Cesur Çıtak yaptı ve MÜSİAD İsviçre Şubesi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çıtak, "İsviçre'de daha birinci yılımızı henüz doldurmadık ancak özgüvenimiz ve MÜSİAD Genel Merkezi'nin destekleriyle çok önemli mesafeler kat ettik ve etmeye devam edeceğiz" dedi.

MÜSİAD'ın İsviçre'de Türk toplumu ve Türk işverenler arasında hızlı bir şekilde kabul ve destek gördüğünü belirten Çıtak, İsviçre'nin ticaret ve sanayisi açısından dünyanın en önemli merkezlerinden biri olduğunun altını çizdi.

MÜSİAD Cenevre Temsilciliği görevini ise Avukat Dr. Derya Akıncı yürütecek. MÜSİAD İsviçre Şubesi 17 Mayıs 2014'te kurulmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)