BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMÜSİAD’dan 25. Yıl kitabı ----

MÜSİAD’dan 25. Yıl kitabı

MÜSİAD’dan 25. Yıl kitabı
10 Haziran 2015 - 10:00 www.finansgundem.com

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Tarihçemizi anlmatmak bizim için çok önemliydi” diyor..

Çeyrek asırlık çınar ….
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Gelecek 250 yılın enerjisini taşıyorlar” dediği…
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın  “Anadolu'nun kendi halindeki küçük ve orta işletmelerini, girişimcilerini Türkiye vizyonu ile buluşturup küresel vizyon kazandırdılar” sözleriyle tanımladığı dediği MÜSİAD…
25. Yıl gururunu yaşıyor…
 
MÜSİAD'ın kuruluş zamanına işaret ederek, 90'lı yılların siyasal, toplumsal ve iktisadi açıdan, Türkiye'nin türbülanstan geçtiği bir dönemde kurulduklarına işaret eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Bugün itibariyle 11.000'i aşan üyemizle ve 46.000 üye işletmemizle, yurtiçinde 86, yurtdışında 72 farklı ülkede 166 irtibat noktamızla, "kamu yararına dernek" statüsüne sahip güçlü bir "Sivil Toplum Kuruluşu" olarak; yaklaşık 1,600.000 kişiye istihdam sağlamakta, işadamlarımızın sorunlarını, beklenti ve kanaatlerini ilgili her platforma taşıyarak, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde bunların çözümüne ilişkin gayret sarf etmekteyiz” dedi.

MÜSİAD’ın ülke kalkınması için 25 yıldır özveriyle ve inançla,, 'Yüksek Ahlak - Yüksek Teknoloji' ilkesiyle çalıştığına işaret eden Nail Olpak, Kurumun tarihini gözler önüne seren 25 Yılın Hikayesi ‘Türkiye’nin Yüz Akı” kitabanı…25. Yılın Hikayesi’ kitabı için şunları söyledi:
 
“TARİHÇEMİZİ ANLATMAK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ”
 
“Çeyrek yüzyılı geride bıraktığımızda kendimizi detaylı bir şekilde anlatmanın bir zaruret olduğunu fark ettik. Çünkü kamuoyunda başta ismimizin hangi anlama geldiğinden başlayarak etkinliklerimize kadar birçok konuda bizi daha yakından tanımak isteyen önemli bir kitle hala mevcuttu. Bu yönüyle tarihçemizi anlatmak bizler için çok önemliydi.
Bu anlamlı yolculuğun topluma mal olan tarafları en önemli kazanımdı Kuruluşumuzdan hemen sonra gördüğümüz büyük ilginin ardından yaşanan zorluklar ve ekonomik hayata çizdiğimiz vizyon ve sağladığımız ufuk bizi ana akım STK'lardan biri yapmıştır.
İlk kitabımızı İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yaşar Bülbül ile Araştırmacı/ Yazar Şefik Memiş birlikte kaleme aldılar. Kurucu 12 üyemiz ile birlikte iş dünyasına farklı bir soluk getiren MÜSİAD'ın hazırladığı raporlar, ülke gündemindeki konulara karşı verdiği tepkiler, bu haklı davanın fotoğrafını gözler önüne sermiştir. Hazırlanan bu prestij kitapta, dönemin tanıkları ve olaylar, belgeleriyle, basın yansımalarıyla birlikte sunuldu. Basında yer alan MÜSİAD ve albüm niteliğindeki fotoğraflar okuyucuyu zaman tünelinde güzel bir yolculuğa çıkartıyor.

Kitabımızın adı, MÜSİAD Marşını yazan Merhum Olcay Yazıcı'nın dizelerinden alındı; "Türkiye'nin Yüz Akı MÜSİAD." İş dünyasının önemli bir kesimini bir çatı altında topladığı üretim ve istihdama sağladığı katkılar bakımından ülkemizin iktisat tarihine de iz bırakacaktır. İnanıyorum ki, kitap okunduğu zaman da MÜSİAD'ın gerçekten Türkiye'nin Yüz Akı olduğu anlaşılacaktır. Ayrıca 25 yıl için hazırladığımız belgeselimiz de kitabın içinde CD olarak takdim ediliyor. Belgeseli Ayşe Böhürler ve ekibi hazırladı.

İKİNCİ KİTAP: 25 YILIN HİKAYESİ

Hazırladığımız ikinci kitap aslında bir anı niteliği taşıyor. Yazar Adem Dönmez 'in dönemin tanıklarıyla bizzat gerçekleştirdiği 40'dan fazla birebir görüşme referans alınarak hazırlanan bu sözlü tarih çalışmasında, MÜSİAD tarihini yazılı ve resmi belgelere ek olarak yaşayan bireylerin hatıralarına dayalı bir anlatımla okurları o dönemlere götürüyor. Mecidiyeköy'de küçük bir ofiste başlayan ilk toplantıların oluşturduğu sinerji, kuruluş sürecine tanıklık eden siyasiler ve dönemin önde gelenleri ile acı tatlı tüm anılar bu kitapta bir araya geldi. İlk toplantının meyve sebze kasaları üzerinde yapıldığı, 28 Şubat sürecinin acı gerçekleri, İTO seçimleri sürecinde yaşananlar, siyasi liderlerle yapılan görüşmelerin perde arkaları ile bizleri tebessüm ettiren anılar yer alıyor. "
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)