BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMÜSİAD Somali temsilciliği açıldı----

MÜSİAD Somali temsilciliği açıldı

MÜSİAD Somali temsilciliği açıldı
16 Ekim 2018 - 10:56 www.finansgundem.com

Yurt dışı ağını genişletmeye devam eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Somali'de temsilcilik açtı.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, dernek, Somali temsilciliği ile yurt dışında 79 ülkede 209 irtibat noktasına ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, Türkiye'nin gelecek vizyonu doğrultusunda Afrika'nın çok önemli bir yer kapladığına vurguladı.

Afrika’nın artan nüfusuyla gelecekte günümüzden çok daha önemli bir pazar haline geleceğine dikkati çeken Uyar, "Afrika kıtasında bulunan 54 ülkede, toplam 1,3 milyar insan yaşıyor. Yani, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 17’si bu kıtada bulunuyor. 2050 yılında kıta nüfusunun 4,4 milyar olacağı ve dünya nüfusunun yüzde 37'sinin bu kıtada yaşayacağı öngörülüyor. MÜSİAD olarak bizler bu amaçla Afrika'yı önceliğimiz olarak belirledik ve 2018'i 'Afrika Yılı' ilan ettik.Yıl sonunda toplam 30 Afrika ülkesinde teşkilatlanmayı hedefliyoruz. 2018'in sonunda tüm dünyada en az 100 ülkede hizmet veriyor olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Ticaret hacmi hedefi 200 milyon dolar"

İbrahim Uyar, Türkiye'nin, dünyadaki en büyük diplomatik temsilciliğini bir Afrika ülkesi olan Somali’de açtığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda son olarak Somali şubesinin açılışına imza attıklarını bildirdi.

Uyar, Türkiye ile Somali arasındaki ticaret hacmine ilişkin, "Devletimizle, milletimizle kardeş Somali halkının her şartta yanında olmaya devam edeceğiz. Her zaman kardeş ülke olarak gördüğümüz Somali ile mevcut ekonomik ve ticari ilişkilerimizi daha yüksek seviyelere çıkartmayı hedefliyoruz. Aramızdaki ticaret hacmi 2003 yılındaki 2 milyon dolardan 2017 yılında 144 milyon dolar seviyesine ulaştı. Amacımız, bu miktarı en kısa sürede 200 milyon dolara ulaştırmak." ifadelerini kullandı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)