BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMÜSİAD iftarında önemli koalisyon açıklaması----

MÜSİAD iftarında önemli koalisyon açıklaması

MÜSİAD iftarında önemli koalisyon açıklaması
12 Temmuz 2015 - 06:40 www.finansgundem.com

MÜSİAD'ın düzenlediği iftara katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan koalisyona yönelik önemli açıklamalarda bulundu

Yarın başlayacak koalisyon görüşmeleri öncesinde başkanlar toplantısını Ankara'da yapan MÜSİAD iş dünyasının beklentilerini görüştü. Toplantıdan sonra yayınlanan bildiride, siyasi partilere çağrıda bulunularak, kurulacak hükümetin, hak ve özgürlükler noktasındaki kazanımlardan ve ekonomik hedeflerden vazgeçmemesi istendi. 

PARTİLERİN GÖREVİ 

Bildiride, "Bugün, koalisyon hükümetinin kimler arasında olacağı kadar, sağlıklı ve uzun soluklu devamı için, koalisyon protokolünün detayları da önemlidir. Ekonomimiz, bu süreçten kısa vadede etkilenmeyecek kadar güçlüdür. Ancak etrafımızda belirsizlikler çemberi var. Hükümet belirsizliğinden kurtularak, kasım ortasındaki bir erken seçim ve yılsonuna sarkabilecek yeni hükümet hesaplarından, ilk planda uzak durmamız lazım" denildi. Koalisyon görüşmeleri ile ilgili de yapıcı olunması istenilen bildiride, "Masaya, samimiyetle ve sonuç almak amacıyla oturulmalıdır. Bunun sonunda, sağlıklı bir hükümet kurmak, istisnasız tüm parti liderlerinin öncelikli görev ve sorumluluğundadır" ifadelerine yer verildi. 

GÖNLÜMÜZÜ AÇTIK 

Önceki akşam düzenlenen Ankara Şubesi'nin iftarına da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katıldı. Babacan, "AK Parti olarak zihnimizi ve gönlümüzü açtık ve gerçekten samimi olarak bir koalisyon arayışında olacağız. Henüz masa etrafında oturup konuşmadan kırmızı çizgilerden veya şartlardan bahsetmeyi doğru görmüyoruz" diye konuştu. 

HAYIRLI BİR KOALİSYON

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ise temennilerinin, ülke için hayırlı bir koalisyon hükümetinin hızla kurulması olduğunu bildirdi. Olpak, şunları kaydetti: "Çözüm Süreci, hem barış hem de sosyal ve ekonomik sonuçları itibarıyla önemlidir, ancak devletin zafiyete uğratılmasına da asla izin verilmemelidir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)