BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMUSİAD faiz artışını beğenmedi----

MUSİAD faiz artışını beğenmedi

MUSİAD faiz artışını beğenmedi
25 Temmuz 2013 - 18:20 www.finansgundem.com

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve yönetim kurulu üyeleri bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından MÜSİAD Başkanı Nail Olpak bir açıklama yaptı. Saat 17:15'de kameraların karşısına geçen Olpak, hazırladıkları ekonomi raporunun Başbakan Erdoğan'a sunduklarını söyledi. Görüşmede Ekonomideki son gelişmelerle ilgili görüşlerini dile getirdiklerini söyleyen Olpak, Başbakanın tavsiyelerini aldıklarını da sözlerine ekledi.
Türkiye'nin 2,5 kat büyümesi söz konusu
Olpak açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Biz ağırlıklı olarak 2023 Türkiye'sine giderken Türkiye'nin 2,5 kat büyümesi söz konusu. Bu büyümeyi ya öz kaynaklarından yapacaksınız ya da borç kaynaklardan. Borç kaynaklar dediğimizde ya piyasalardan ya da bankacılık sisteminden alıyoruz. Bankacılık sistemi ağırlıklı olarak sadece teminata kredi veren bir yaklaşımla hareket etmekte, elbette makul teminatlar olmalıdır. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Ancak diyoruz ki, proje finansmanını grçekleştiremezsek bundan sonraki süreçte bu büyümenin önünde fren etkisi yapacaktır. Özel sektör olarak bizim üzerimize düşen görevler varsa bilanço dahil bunları yerine getirelim. Yapılacak yasal düzenlemeler varsa bunları isteyelim, hay hay. Ama sonrasında da bankacılık risk taşıma noktasında bizlerle birlikte olayın altına rahat bir şekilde girsin."

Güven ekonomisi
Önümüzdeki dönem için güven ekonomisi tabirinin kullandıklarını anımsatan Olpak, " Güven ekonomisi tabirini kullananan bir dernek olarak, Türkiyenin güvenli liman statüsünü sürdüreceğine inanıyoruz. İkinci yarının rakamlarıyla birlikte hala büyümede ortaya konulan rakamların, hedefin tutturulabileceğine inanıyoruz"diye konuştu.
Faiz arttırımına eleştiri
Merkez Bankasının faiz artırımı kararını hatırlatan bir gazeteciye yanıt veren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak şöyle konuştu:
"Faize ilişkin görüşlerimizi daha önce açıklamıştık. Merkez bankasının piyasalarda zaman zaman ölçülü faiz artırma yorumu olsa da Faiz noktasındaki artırımını olumlu karşılamıyoruz. Faizlerin artırılan her bir rakamınının ekonomimize getireceği yükün farkındayız. Suni bir şişirmeyle karşı karşıya kaldığımızı düşünüyoruz. Doğru olmadığı kanaatindeyiz."
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEMSA25 Temmuz 2013 21:54

    SAYIN BAŞBAKAN BU MEMSAYI İNCELETİN BİZ KÜÇÜK YATIRIMCILARI MAHVETTİ YİNE BAKARSANIZ BUGÜN OLUMSUZ TOKAT NİTELİĞİNDE HABERİ VAR YETER SPK SANKİ BİRŞEY YAPMIYOR İNCELETİN ŞU MEMSAYI FABRİKASDIDA ÇALIŞMIYOR

  • hakiki T.C 'li25 Temmuz 2013 21:10

    çok fazla oluyoruz birileri kıskançlıktan kurdeşen dökmeye başladı

  • vatandaş25 Temmuz 2013 19:39

    YLN.

  • muhammed25 Temmuz 2013 18:38

    Müslüman iş adamları derneğindekiler okuyup üfleyecek Türkiye büyüyecek :D :D :D