BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMÜSİAD Dünya Genel İdare Kurulu toplandı----

MÜSİAD Dünya Genel İdare Kurulu toplandı

MÜSİAD Dünya Genel İdare Kurulu toplandı
25 Kasım 2014 - 16:34 www.finansgundem.com

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Dünya Genel İdare Kurulu bugün İstanbul WOW Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, paylaşımcı, istişareci bir yapıyla hareket etmeyi sevdiklerini, MÜSİAD Dünya Genel İdare Kurulu Toplantısına 63 ülkeden 185 kişilik katılım gerçekleştiğini belirterek, "Üyelerimizin 8 bin 250'si yurt içine faaliyet gösteriyor. Bin 750 üye de yurt dışındaki şubelerimizde faaliyetlerini sürdürüyor. Niyetimiz yurt dışındaki sayılarımızı da çok güzel yerlere taşımak" dedi.

Olpak, MÜSİAD Dünya Genel İdare Kurulu'nun ilk kez bir araya geldiği toplantıda, yaklaşık 225 başkan ya da temsilcilerini davet ettiklerini, şu an itibariyle 185 kişiyle beraber olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Etkinliğe gönül ve destek olan herkese teşekkür eden Olpak, bu haftanın MÜSİAD haftası olduğunu belirtti. Olpak, hafta içerisinde yaptıkları toplantıları anlattı ve gerçekleştirecekleri Uluslararası İş Forumu (IBF) ve 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı'na ilişkin bilgi verdi.

Bugüne kadar yurt içinde 85 noktada teşkilatlandıklarını, yurt dışında 63 ülkede toplamda 159 noktada bulunduklarını aktaran Olpak, "Bugün arkadaşlarımızı temsilcilerimizi başkanlarımızı şimdi bir araya getiriyoruz. Hem MÜSİAD ailesinin dünya yönetim kademesini bir araya getirelim hem bugüne kadar yaptıklarımızı masaya yatıralım hem de bundan sonra 25. yılını dolduran örgütümüze ilişkin temsilcilerimizin, başkanlarımızın görüşlerini alalım istedik" diye konuştu.

Olpak, toplantıda faaliyet alanlarını tartışacaklarını, teşkilatlanmanın bundan sonra hangi alanlara kayması gerektiğini ve faaliyet alanlarında nerelere yoğunluk kazandıracakları konusunu ele alacaklarını anlattı.

Bu toplantının, dünya üzerinde MÜSİAD'ın yönetiminde söz sahibi olan herkesin katıldığı bir toplantı olduğunun altını çizen Olpak, "Paylaşımcı, istişareci bir yapıyla hareket etmeyi seviyoruz. Toplantımıza Güney Afrika’dan Hollanda’ya, İngiltere’den Japonya’ya Avustralya’dan ABD’ye 63 ülkeden çok geniş bir katılım var. Genel merkezimiz burada olduğu için bunu Türkiye’de başlattık. İhtiyaç duyulursa toplantıyı başka ülkelerde yapmayı da düşünebiliriz" ifadelerini kullandı. 



 "Hedefimiz, yurt dışındaki üye sayımızı yukarılara taşımak" 

Nail Olpak, katılımcılara MÜSİAD'ın teşkilatlanması, faaliyet alanları ve şube sayıları hakkında detaylı bir sunum yaparak, önceliklerinin ticari hayat olduğunu ancak dünyanın belirli noktalarındaki karar merkezlerinde MÜSİAD'ın temsilcilikleri bulunması gerektiğini vurguladı.

Buna bağlı olarak Brüksel, Washington, Pekin ve Erbil'de de MÜSİAD temsilcilikleri bulunduğuna işaret eden Olpak, gelecek süreçte Cidde, Cenevre ve Moskova'da da temsilcilik açacakları bilgisini verdi.

Üyelerimizin sayısının artmasının elbette kendilerini heyecanlandırdığını ancak MÜSİAD'ın, sadece üyelerinin adedi ve cirolarıyla hareket etmediğini söyledi.

Yurt içi ve yurt dışında şubelerinde kayıtlı üye olarak 10 bin kişilik bir gönüllü (üye) ordusuyla hareket ettiklerini belirten Olpak, "Bu üyelerimizin 8 bin 250'si yurt içine faaliyet gösteriyor. 1750 üye de yurt dışındaki şubelerimizde faaliyetlerini sürdürüyor. Niyetimiz dünya coğrafyası haritasını ele aldığımızda, yurt dışındaki sayılarımızı da çok güzel yerlere taşımak" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)