BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMurat Ülker Turkcell için bankaları bekliyor----

Murat Ülker Turkcell için bankaları bekliyor

Murat Ülker Turkcell için bankaları bekliyor
19 Haziran 2014 - 06:39 www.finansgundem.com

Çukurova'nın Rus Alfa'ya ödeyeceği 1.6 milyar dolar için Murat Ülker'den finansman arayışında. Ülker, "Bankalar finanse ederse gerçekleşir" diyor

Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim’in, Turkcell’in Rus Alfa’da rehinli olan yüzde 13.8 oranındaki hissesini geri alabilmesi için Çukurova Grubu’na 1.6 milyar dolarlık yapılandırılmış şartlı finansman sağlayacağı gündemde. Hatta konuyla ilgili olarak İngiliz Yüksek Mahkemesi, Çukurova’nın patronu Mehmet Emin Karamehmet’i rahatlatacak bir karar vererek son ödeme tarihini 30 Temmuz’a uzattı.

‘Turkcell’i alıyor değiliz’

İzmir’de gazetecilerle biraraya gelen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, finansman konusunda yerli ve yabancı bankaların kendilerine geldiğini belirterek, “Bankalar bu işi finanse ederiz derlerse o zaman bunun finansmanı gerçekleşecek. Şu anda ortaya çıkmış birşey yok” dedi.

Milliyet'ten Ayfer Yıldız'ın haberine göre, Ülker, “”Burada çözülmesi gereken bir sorun var. Biz o soruna yardımcı oluyor muyuz? Konu bununla alakalı. Yoksa Turkcell satılıyor ve biz alıyor değiliz. Turkcell ortaklarından biri çıkıyor onun yerine biz giriyor değiliz. Böyle bir şey yok” diye konuştu. “Verdiğiniz borcu geri alamazsanız ne olur?” sorusunu ise Ülker, yarın öbür gün bunlar olduğunda ne yapacaklarını tekrar düşüneceklerini söyledi.

Godiva hergün satılıyor

Murat Ülker, Godiva’yı satarak oradan sağlanacak kaynağın Turkcell’e aktarılıp hisse alınacağı söylentileriyle ilgili de, “Godiva’yı hergün satıyoruz. Satışlar iyi. Hatta bildiğin çilek. Onu bile Godiva’ya batırıyorsun kapış kapış gidiyor” yanıtını verdi.” 1.6 milyar dolarlık şartlı finansmanın geri dönüşüyle ilgili sorusunu da Ülker şöyle yanıtladı: “Biz finansmanı Çukurova’ya veriyoruz. Şartlı ve yapılandırılmış olduğuna göre, şartları var. Bunun karşılığında da teminatı var. Kimse kimseye teminatsız, yoldan geçerken 2 milyar dolar para verecek hali yok. Ayrıca Çukurova da bu memleketin çok eskiden beri var olan güzide bir firması.”

‘Belki muhatapları kötü’

Çukurova’nın son dönemde muhatapları ile hep mahkeme sürecinde olduğu hatırlatılınca Murat Ülker, “Belki muhatapları kötüdür. Prensip olarak şuna inanırım: İnsanların hepsi iyidir. Hata yaparsa, hatayı alıp bir kenara koyarsın, adam gene iyidir. Mesela sigara içmek kötüdür deniyor. Sigara içen adam kötü müdür?” yanıtını verdi.

Z kuşağı ilgilendiriyor

“Telekomünikasyon sektörü beni ilgilendirmiyor. Çünkü Türkiye’de bu sektör zaten gelişmiş” diyen Ülker şöyle devam etti: “Ama şu beni ilgilendiriyor. Bizim şirkette bile Y kuşağı yüzde 60. Bir de bunun arkasından Z’si geliyor. Bunların yaşayacağı Türkiye beni ilgilendiriyor. O da herhalde çok daha dijital bir Türkiye olacak. Turkcell gibi firmalarla biz zaten işbirliği yapıyoruz, görüş alışverişi yapıyoruz. Gelecekte kurulacak olan Türkiye’de bunlar olacak.”

‘Eti Soda’yı satarlarsa, biz portföye alırız’

Murat Ülker, Eti Soda’ya talip olup olmadıklarıyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Gözde’nin perakendeden bankaya, traş bıçağından ayakkabıya kadar birçok işi var. Bir sürü yatırım yapıyor. Madenciliğe benzer işimiz var bizim. Eti Soda’nın da benim için cazip olan kısmı, yerin altına kimse girmiyor. Bir şey kazmıyor. Maden gibi değil yani.  Kimyasal bir tesis. Olabileceğini düşünüyoruz. Karşı taraf satmaya istekli olursa. Biz de onu Gözde’nin portföyünün için dahil edebiliriz. Şu anda resmi olarak bir şey görüşmedik.”
‘Memlekette çok yiğit var’
Murat Ülker, Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday konusuyla ilgili de, “Gider oyumuzu veririz. Bakarız, başka adaylar da çıkar, aralarından bir tane seçeriz. Aday daha çıkmadı ki, bir tane çıktı. Memlekette daha çok yiğit vardır. Çıkar birkaç tane daha” dedi.

‘Faiz kararları doğru ki, şimdi iyi bir yerdeyiz’

Merkez Bankası ve faiz tartışmalarıyla ilgili konuşan Murat Ülker, “Hiç faiz olmasa daha iyi. Ama öbür tarafa geçince de o iyi olmuyor. Üstüne para verseler daha iyi. Türkiye’nin içinde bulunduğu bir ekonomik sistem var. O sisteme göre ne gerekiyorsa tartışarak, istişare ederek sonunda bir karara varılıyor. Onları biz şu açıdan ölçeriz. Ekonomik çarklara bakarız. Ekonomik çarklar doğru dönüyorsa, işler ilerliyorsa memleket büyüyorsa demek ki bu şartlar uygun şartlardır. Dün alınan kararlar doğrudur ki iyi bir yerdeyiz” diye konuştu.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)